ΕΝΙΣΧΥΣΗ του τομέα Πρασίνου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΝΙΣΧΥΣΗ του τομέα Πρασίνου στην Καλαμάτα

ΕΝΙΣΧΥΣΗ του τομέα Πρασίνου στην Καλαμάτα

Share This
Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο τομέα πρασίνου είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην πόλη της Καλαμάτας. Συνεργεία αυτεπιστασίας ή εργολαβίες που είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει υπάρξει από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και υπό τις κατευθύνσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα, προχωρούν σε καθαρισμό αυτοφυούς βλάστησης, κλάδευση δεντροστοιχιών και συντηρήσεις οργανωμένων χώρων πρασίνου. Αναλυτικά:
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΦΥΟΥΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ
Συγκροτήθηκαν και ξεκίνησαν τις εργασίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν λάβει από το Δήμο, συνεργεία που εκτελούν το έργο: «Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους, οικόπεδα και δημοτικό οδικό δίκτυο 2020».
Εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, μεταξύ αυτών, στην περιοχή νότια του Μεγάρου Χορού και παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου που οδηγεί στο νέο Δημαρχείο, καθώς και επί των οδών Ξενοφώντος, Δημοσθένους, Ψαρών, Φαρών-Πλάτωνος, Ύδρας, Μαρίνα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τις επόμενες ημέρες θα καθαριστούν κι άλλες περιοχές, όπως Βασ. Γεωργίου,  Παπαφλέσσα, Μαυρομιχάλη, Σταδίου, Μελετίου, Κρήτης, Ναυαρίνου-Ηρώων, Αύρας, Μπουλούκου-Αγ. Γεωργίου.
ΚΛΑΔΕΥΣΗ ΔΕΝΤΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
Έχουν ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη εργασίες κλάδευσης δενδροστοιχιών στην πόλη της Καλαμάτας. Ήδη έχουν κλαδευτεί δεντροστοιχίες στις οδούς Φαρών, Κρήτης, Ρουμελιώτη, Β. Κωνσταντίνου, Λακωνικής, Θεμιστοκλέους, Μιαούλη, Ψαρών, Ηρώων, Παλαιολόγου, στην πλατεία Ταξιαρχών καθώς και στο κοιμητήριο Καλαμάτας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρόκειται να ξεκινήσουν κλαδεύσεις στις οδούς: Φιλελλήνων, Ναυαρίνου, Μπουλούκου και Μαυρομιχάλη.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Στο πλαίσιο της εργολαβίας συντήρηση πρασίνου τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει συντήρηση (κούρεμα χλοοτάπητα, κοπή αυτοφυούς βλάστησης, και μικροκλαδέματα) των παρακάτω χώρων: Κεντρική Πλατεία- Πάρκο Αναψυκτηρίου – Πλατεία 23ης Μαρτίου και Ιστορικό Κέντρο- Πλατεία Υπαπαντής- Πλατεία Όθωνος και βόρειο parking- Πλατεία Αη Γιάννη (Αγορά) και κηπάριο Κυριακού- Δικαστήρια – Διοικητήριο – ΔΗΠΕΘΕΚ- Πλατεία και οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού-  Όδος Αρτέμιδος και κόμβοι- Νέα Είσοδος και κόμβος Ασπροχώματος- Πλατεία Ανάληψης-  Όδος Ναυαρίνου βόρειο και νότιο πεζοδρόμιο από Ανάσταση έως κόμβο Φωτεινή- Μέγαρο χορού- Νησίδες Φιλελλήνων
Μέχρι το Πάσχα θα υπάρχουν παρεμβάσεις στους παρακάτω χώρους: Πάρκο Σιδηροδρόμων – Νησίδες Ακρίτα – Αλσύλλιο Νέδοντος – Νέο Δημαρχείο
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ
Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση προϊόντων κλαδέματος και άλλων φυτικών υπολειμμάτων από χώρο του Ανατολικού Κέντρου της πόλης. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 250 τόνοι προϊόντων κλαδέματος. Η απομάκρυνση και διαχείριση των συγκεντρωθέντων ποσοτήτων, πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία του έργου «Θρυμματισμός Φυτικών Υπολειμμάτων (2020)», σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages