Κορωνοϊός: Μυστήριο με ασθενή στην Πελοπόννησο που νοσεί επί 40 ημέρες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κορωνοϊός: Μυστήριο με ασθενή στην Πελοπόννησο που νοσεί επί 40 ημέρες

Κορωνοϊός: Μυστήριο με ασθενή στην Πελοπόννησο που νοσεί επί 40 ημέρες

Share This
Μια σπάνια περίπτωση ασθενούς με κορωνοϊό στην Πελοπόννησο προβληματίζει τους επιστήμονες, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Mega «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Πρόκειται για 50χρονο που επέστρεψε από την εκδρομή στα Ιεροσόλυμα, στις αρχές Μαρτίου, και μία εβδομάδα μετά διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Νοσηλεύτηκε 10 μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όμως επέστρεψε σπίτι του αφού η κατάστασή του ήταν ομαλή.
Έκτοτε είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, μαζί με την οικογένειά του, όμως όπως λέει η σύζυγός του, «είναι απομονωμένος στο δωμάτιό του με μάσκα και δεν βγαίνει από εκεί εδώ και 40 μέρες. Είναι ασυμπτωματικός, δεν έχει βήχα ή πυρετό, όμως δεν μπορεί να βγει».
Ο 50χρονος έχει υποβληθεί σε τέσσερα τεστ, ένα κάθε εβδομάδα, ωστόσο όλα έχουν βγει θετικά, παρότι δεν έχει καθόλου συμπτώματα.
Η σύζυγός του νόσησε και αυτή από την ασθένεια covid-19, όμως πλέον είναι αρνητική στον ιό. «Βγαίνω από το σπίτι για να αγοράσω τα απαραίτητα. Ο κόσμος είναι περίεργος απέναντί μου, άλλοι χαίρονται που με βλέπουν και με ρωτάνε για την υγεία μου και του συζύγου μου. Άλλοι όμως με κοιτάνε περίεργα, σαν να έχω 2 κεφάλια και τρία χέρια. Η φαντασία του κόσμου καλπάζει άλλωστε…», είπε.
Αύριο Μεγάλη Πέμπτη ο 50χρονος θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ με την ελπίδα να είναι αρνητικό και να περάσει το Πάσχα με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, παθολόγο λοιμωξιολόγο, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό.
«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».
Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.
Όσον αφορά τη μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, ο καθηγητής σημείωσε πως θα είναι ομαλή για την Ελλάδα. «Πιστεύω ότι θα έρθει ομαλά στη χώρα μας, μια και ο αριθμός κρουσμάτων έχει ελαττωθεί πάρα πολύ».
Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages