Ντοκιμαντέρ με θέμα «Κατακτώντας την Ελευθερία» για παιδιά γυμνασίου και λυκείου - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Ντοκιμαντέρ με θέμα «Κατακτώντας την Ελευθερία» για παιδιά γυμνασίου και  λυκείου

Ντοκιμαντέρ με θέμα «Κατακτώντας την Ελευθερία» για παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Share This
Με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας που θα γιορταστούν ευρέως στη χώρα μας το 2021 με ποικίλες εκδηλώσεις, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σχεδίασε και θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα ένα πρόγραμμα παραγωγής μαθητικού ντοκιμαντέρ, με θέμα «Κατακτώντας την Ελευθερία», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν πιλοτικά 3 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν θα προβληθούν στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2021, που θα έχει θεματικό άξονα «Κατακτώντας την Ελευθερία». Στόχος είναι να δοθούν οι σωστές βάσεις από επαγγελματίες του χώρου για την παραγωγή όσο το δυνατό αρτιότερων τεχνικά  ντοκιμαντέρ, προκειμένου να συμμετέχουν σε μαθητικά διαγωνιστικά φεστιβάλ. Μας ενδιαφέρει οι μαθητές να προβληματιστούν με τις δυναμικές του ντοκιμαντέρ και να μπορέσουν να δημιουργήσουν μικρές ιστορίες σχετικά με την θεματική της Κατάκτησης της ελευθερίας.
Τα παιδιά, μέσα  από την έρευνά τους, χωρίς αναγκαστικά να περιοριστούν σε ιστορικά γεγονότα του 1821,θα διευρύνουν τις αναζητήσεις τους σε θέματα λογοτεχνίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλοσοφίας, ισότητας, κ.λπ. και θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν την παγκόσμια διάσταση της ελληνικής επανάστασης.
ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ
Α)Εισαγωγικά σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ
Σε αυτό το στάδιο οι μαθητές θα μάθουν την σημασία της έρευνας και θα υλοποιήσουν τη συγγραφή  μιας σεναριακήςσκαλέτας.
Β)Εισαγωγικά σεμινάρια κινηματογράφησης
Σε αυτό το στάδιο οι μαθητές θα μάθουν τους ρόλους μιάς κινηματογραφικής ομάδας, και τεχνικές πληροφορίες  για τις σωστές λήψεις εικόνας και ήχου και κανόνες φωτισμού κατά την διάρκεια του γυρίσματος. Βασικές αρχές μοντάζ
Διαχωρισμός ειδικοτήτων.  Στόχος είναι να συμμετέχουν όσοι πιο πολλοί μαθητές γίνεται. Τα παιδιά θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον ρόλο θα αναλάβουν. Θα χωρισθούν σε ομάδες των 4 ατόμων προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 30 λεπτών
Γ) Κινηματογραφικά γυρίσματα (6 μέρες)
Δ) Μοντάζ  (3 βδομάδες)
Όλα τα στάδια θα υλοποιούνται μέσα στις σχολικές μονάδες  (επί 3 παράλληλα όσα θα είναι και τα σχολεία που θα συμμετέχουν) εκτός βέβαια των γυρισμάτων και  του μοντάζ.
Αποτέλεσμα 3 σπονδυλωτά ντοκιμαντέρ διάρκειας 30  λεπτών το κάθε ένα.
Η ομάδα των σεμιναρίων και της εποπτείας του κάθε ντοκιμαντέρ θα  αποτελείται από  σκηνοθέτη- σεναριογράφο, διευθυντή φωτογραφίας, ηχολήπτη, μοντέρ.
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Μάρτιος – Απρίλιος 2020: 1η φάση. Σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ
Απρίλιος- Ιούνιος 2020: Ερευνα& 1η& 2ησυγγραφή σεναρίου
Σεπτέμβριος 2020: Γυρίσματα
Οκτωβριος- Δεκέμβριος 2020: Μοντάζ – αποπεράτωση
Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ αναλαμβάνει τηνεπίβλεψητων σεμιναρίων, παρακολούθηση  της συγγραφής  σεναρίων, την οργάνωση και εκτέλεση της παραγωγής  ενώ θα παρέχει τον χώρο και τα μηχανήματαγια το μοντάζ
 Οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν εκτενέστερα και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν  το συντομότερο δυνατό στο 2721022376 ή στο 6944786872.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages