Κορονοϊός: Οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κορονοϊός: Οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις

Κορονοϊός: Οικονομική καταστροφή για τις επιχειρήσεις

Share This
Γράφει η Γεωργία Ρήγα
Οι επιχειρήσεις έχουν βάλει “λουκέτο”, αφού ο νόμος τους αναγκάζει να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να απαγορεύουν στους πελάτες να κάθονται εκεί, κάτι το οποίο φέρνει ανεκτίμητες ζημιές στα οικονομικά τους και κατά επέκταση στα οικονομικά των εργαζομένων. Όλες οι επιχειρήσεις καταρρέουν σαν “χάρτινος πύργος” αφού ο κορονοϊός είναι η αιτία να βάλουν λουκέτο και  να οδηγηθούν χιλιάδες άνθρωποι στην απόγνωση και στην ανεργία  .
Το πλήγμα θα ‘ναι τεράστιο για την ελληνική οικονομία αφού μετά την οικονομική κρίση, ακολουθεί η κρίση του κορονοϊού. Τα πραγματικά προβλήματα δεν θα εμφανιστούν τώρα αλλά ύστερα από μερικούς μήνες, αφού οι κοινωνικές συνέπειες θα είναι μεγάλες.
Όλο αυτό το βαρύ φορτίο θα το κουβαλήσουν στις πλάτες τους πάλι , οι Έλληνες φορολογούμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι αλλά και οι νέο-εισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.
Τέλος ο τουρισμός θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό , ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα. Η χώρα του ήλιου, της θάλασσας και του πολιτισμού που προσέλκυε πολλούς επισκέπτες, φέτος θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα καθώς η τουριστική κίνηση φαίνεται να μειώνεται δραματικά.
Η Γεωργία Ρήγα είναι σπουδάστρια του ΔΙΕΚ στο τμήμα Δημοσιογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages