Ψήφισμα για την πανδημία του κορονοϊού εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ψήφισμα για την πανδημία του κορονοϊού εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ψήφισμα για την πανδημία του κορονοϊού εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Share This
Ψήφισμα για την πανδημία του κορονοϊού εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το οποίο κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης.
Συγκεκριμένα με το ψήφισμα καλείται η κυβέρνηση να προβεί στην άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Καθώς και στην εξασφάλιση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Τέλος προτρέπει τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας να συμβάλλουν ενεργά στην αγορά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στην κρίσιμη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας λόγω της πανδημίας  Covid -19 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας:
  1.      Στηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
  2.      Καλεί την κυβέρνηση  να προβεί στην άμεση πρόσληψη και τοποθέτηση του απαραίτητου ειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  3.      Καλεί την κυβέρνηση να προβεί στην εξασφάλιση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Επίσης καλεί την κυβέρνηση να αυξήσει επειγόντως τον αριθμό κλινών εντατικής θεραπείας ο οποίος  υπολείπεται από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
  4.      Προτρέπει τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας να συμβάλλουν ενεργά στην αγορά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages