Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Αθλητισμού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Share This
“Η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς τις αθλητικές υποδομές είναι επιεικώς απαράδεκτη” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε στην Καλαμάτα, με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, συζήτησε με το κυβερνητικό στέλεχος -που βρέθηκε στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα με αφορμή την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας- ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό στην Πελοπόννησο και τις υποδομές του, επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητικός χώρος, ούτε ένα στάδιο, ούτε ένα κλειστό γυμναστήριο, που να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές”. 
 Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας χαρακτηριστικά, “η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη κι αυτό φαίνεται ότι συνδέεται με την απουσία της Περιφέρειας από τις μεγάλες κατηγορίες σε πολλούς τομείς”, ενώ επισήμανε και το γεγονός ότι “τα προηγούμενα χρόνια διατέθηκαν χρήματα για μικροέργα”. Για τα θέματα αυτά ο περιφερειάρχης προγραμματίζει συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη στην Αθήνα, όπου θα παρουσιάσω τις προτάσεις της Περιφέρειας, μετά από συνεργασία και με τους δήμους. Ο Π. Νίκας, τέλος, σημείωσε ότι την περιφερειακή αρχή ενδιαφέρουν επίσης -εκτός από τα γνωστά αθλήματα και τον κλασικό αθλητισμό γενικότερα-, και τα αθλήματα που χαρακτηρίζονται ως εξτρίμ, όπως οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, η ορεινή ποδηλασία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages