Η “Βιώσιμη Πόλη” εναρμονίζει τους δήμους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η “Βιώσιμη Πόλη” εναρμονίζει τους δήμους

Η “Βιώσιμη Πόλη” εναρμονίζει τους δήμους

Share This
Εγκρίθηκε το αίτημα που είχε υποβάλλει η «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» στο EUROPEAN CITY FACILITY (EUCF), το οποίο χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει ευρωπαϊκούς δήμους, μέσω οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης, να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή φιλόδοξων πλάνων στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, να εστιάσουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα και να στραφούν προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Το EUCF επέλεξε ένα Δίκτυο Πόλεων από κάθε χώρα που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, με σκοπό να αναλάβει την ευθύνη προώθησης και διάδοσης των στόχων, των λεπτομερειών και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Είμαστε ευτυχείς που η «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» επιλέχθηκε κι ανέλαβε τη συγκεκριμένη ευθύνη στην Ελλάδα, καθώς αναγνωρίζεται η δυνατότητα του δικτύου να συνεισφέρει προς όφελος των Δήμων στην ενεργειακή τους μετάβαση, η οποία αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς μία πιο βιώσιμη Ευρώπη.
Για την υλοποίησή του, παρέχεται χρηματοδότηση μέχρι 60.000€ σε περίπου 200 δήμους και πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης που σχετίζονται με το πλαίσιο του Προγράμματος. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες με σκοπό την ενημέρωση όλων των Δήμων για τους στόχους και τις λεπτομέρειες του Προγράμματος, τη χρηματοδότηση, τη διαδικασία υλοποίησής του καθώς και τις μετέπειτα προοπτικές.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ θα διοργανώσει μία ημερίδα ώστε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους Δήμους για τα χαρακτηριστικά του Προγράμματος και για τον τρόπο υποβολής αιτημάτων χρηματοδότησης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ σε συνεργασία με το ENERGY CITIES θα παρέχουν υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages