Kαλοκαίρι η περιβαλλοντική μελέτη των αντιπλημμυρικών του “Μορέα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Kαλοκαίρι η περιβαλλοντική μελέτη των αντιπλημμυρικών του “Μορέα”

Kαλοκαίρι η περιβαλλοντική μελέτη των αντιπλημμυρικών του “Μορέα”

Share This
Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει ο “Μορέας” για την περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών, έτσι ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαβούλευση με τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την πιο πάνω διαβεβαίωση έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος από τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Καρνέση, με τον οποίον συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εν λόγω μελέτης.
Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις στις περιοχές Αγίου Φλώρου, Πηδήματος, Αρφαρών και στην περιοχή Καλαμάτας με κατασκευή τεχνικών έργων, κυρίως κιβωτοειδών οχετών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των εν λόγω περιοχών και την προστασία των υποδομών.
Η Περιφέρεια, σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος, “παρακολουθεί στενά το θέμα και σε κάθε περίπτωση θα  ασκείται πίεση ώστε πολύ σύντομα να ολοκληρωθούν οι οριστικές μελέτες για να είναι δυνατή η έναρξη της κατασκευής του έργου”.
ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ
Εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, σε συνάντησή του με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, συζήτησε και την ολοκλήρωση του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο, έργο που αφορά την κατασκευή τμήματος  περίπου 1 χιλομέτρου υπολειπομένου δρόμου για τη σύνδεση του κατασκευασμένου τμήματος με τον δρόμο Γαργαλιάνοι – κόμβος Ρωμανού.
Ο  προϋπολογισμός του εν λόγω έργου -η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην ασφάλεια όσων κινούνται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα- είναι περίπου 5.500.000 ευρώ, ενώ στην παρέμβαση περιλαμβάνεται και ο ηλεκτροφωτισμός  όλων των κόμβων από Σουληνάρι έως Κορυφάσιο.
Οπως τόνισε ο Στ. Αναστασόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -που έχει ασχοληθεί προσωπικά για το έργο αυτό- έχει κάνει παρέμβαση και έχει λάβει τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών.
Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις υπηρεσίες της Π.Ε. έχει ήδη υποβληθεί τεχνικό δελτίο για τη χρηματοδότηση του έργου και είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages