Ο ΝΕΟΣ αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τ.Κ. Αρφαρών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΝΕΟΣ αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τ.Κ. Αρφαρών

Ο ΝΕΟΣ αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τ.Κ. Αρφαρών

Share This
Ένα σημαντικό έργο υπεγράφη από το Δήμαρχο Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο, προϋπολογισμού 500.000 €, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, καθώς και την αντικατάσταση 2 πεπαλαιωμένων αντλιών. Ο υπάρχων αγωγός είναι παλιός και ανεπαρκής, γι’ αυτό και πρέπει να αντικατασταθεί. Στο αντλιοστάσιο θα εγκατασταθούν 2 υποβρύχιες αντλίες επιπλέον της υπάρχουσας, καθώς και γερανογέφυρα χειροκίνητη με παλάγκο – αλυσίδα επίσης χειροκίνητο, ανυψωτικής ικανότητας ενός τόνου. 
Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέες σωληνώσεις και υδραυλικά εξαρτήματα, καθώς και νέος ηλεκτρικός πίνακας και νέος πίνακας αυτοματισμού. Ο νέος καταθλιπτικός αγωγός, συνολικού μήκους 3.200 μέτρων, θα κατασκευασθεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Τα πρώτα 2.150 μέτρα θα είναι διαμέτρου Φ 225 και πίεσης 25 ατμοσφαιρών, ενώ τα υπόλοιπα 1.050 μέτρα θα είναι διαμέτρου Φ 200 και πίεσης 16 ατμοσφαιρών. Στη δεξαμενή θα εγκατασταθεί διάταξη χλωρίωσης, με ένα δοχείο αποθήκευσης χλωρίου και δύο δοσομετρικές αντλίες. Η υπογραφή της σύμβασης του έργου πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ του Δημάρχου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages