ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
“Στην  συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Κ. δημιουργήθηκαν πρωτόγνωρες και απαράδεκτες καταστάσεις και γεγονότα σχετικά  με την λειτουργία του Ε.Κ.Κ. που είναι ο 2ος κατά σειρά θεσμικός φορέας της πόλης μας και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένος”. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης .
Αναλυτικά ο κ. Τσώνης δήλωσε:
“Στην  χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Κ. που είχε ως βασικά θέματα :
1.Την ενημέρωση για την συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας σχετικά με το Άσυλο Μεσσηνίας
  1. Ασφαλιστικό
Δημιουργήθηκαν πρωτόγνωρες και απαράδεκτες καταστάσεις και γεγονότα σχετικά  με την λειτουργία του Ε.Κ.Κ. που είναι ο 2ος κατά σειρά θεσμικός φορέας της πόλης μας και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένος.
Καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης έξω από το κτήριο αλλά καιέξω από την αίθουσα συνεδρίασης ακούγοντο συνθήματα τουλάχιστον απαξιωτικά και προσβλητικά.
Προς το τέλος της συνεδρίασης όταν είχαν ληφθει οι αποφάσεις βγήκαν ντουντούκες και μέλη του ΠΑΜΕ κατέκλεισαν τον διάδρομο του κτηρίου του Ε.Κ.Κ. μέχρι και την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων, δυσχεραίνοντας την δυνατότητα εξόδουαπ’ αυτήν.
Εκτόξευαν συνεχώς προσβλητικές και δυσφημιστικές εκφράσεις κατά μελών της Διοίκησης,  κυρίως κατά του Προέδρου του Ε.Κ.Κ.. Επίσης ακούστηκαν τουλάχιστον απαξιωτικές εκφράσεις κατά θεσμικών  παραγόντων του νομού και της πόλης.( Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Δήμαρχου Καλαμάτας)
Η κατάσταση πια είχε ξεφύγει εντελώς, ήταν πρωτοφανής και πρωτόγνωρη για συνεδριάσεις θεσμικού οργάνου κυριαρχούσε μίσος, δημιουργώντας έτσι   φόβο για την σωματική ακεραιότητα. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. Τσώνης Σωτήρης στην προσπάθεια του να εξέλθει από την  αίθουσα συνεδριάσεων βρέθηκε περικυκλωμένος από το πλήθος και δεχόταν σπρωξίματα και χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά χωρίς να είναι σε θέση στο κομφούζιο που επικρατούσε να εντοπίσει από πού προήρχοντο αφού είχαν πέσει όλοι επάνω του, εξαναγκαζόμενος  να επιστρέψει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ για να προστατευθεί.
Το πλήθος εισήρθε ξανά στην αίθουσα και άφησε ένα φέρετρο στο τραπέζι των συνεδριάσεων το οποίο συνέχεια το τοποθέτησε μπροστά στην πόρτα του Γραφείου του Προέδρου του Ε.Κ.Κ. Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Ξαναπροσπάθησε και πάλι να εξέλθει γιατί αισθανόταν έντονη δυσφορία . Τελικά αποχώρησε και μετά από αρκετή ώρα  συνήλθε και επέστρεψε στο Γραφείο του, όπου τον περίμεναν οι συνάδελφοι του αφού σημειωτέον για 20 περίπου λεπτά ήταν εγκλωβισμένοι στην αίθουσα  συνεδριάσεων.
Πριν μια περίπου εβδομάδα είχαν ανακοινωθεί στον ημερήσιο τύπο τόσο από το ΠΑΜΕ όσο και από το σωματείο ΔΕΥΑ Καλαμάτας για συγκεντρώσεις έξω από το κτήριο του Ε.Κ.Κ.
Έγιναν επεισόδια τα οποία εκθέτουν τον συνδικαλισμό τον οποίο κάποιοι τον υπερασπίζονται”.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ακολουθεί η δήλωση του ΠΑΜΕ:
“Για την συνεδρίαση του ΕΚ Καλαμάτας στις 13/2/2020
 Κατά την συνεδρίαση του ΕΚ την Πέμπτη 13 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σωματείων έξω από το Ε.Κ. με αίτημα το ΔΣ να προκήρυξη απεργία στις 18/2 ενάντια στην νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Είναι μέρα που έχουν προκηρύξει απεργία η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες ΕΚ (Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Γιάννενα, Κορίνθου, Ηράκλειου κτλ), Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα.
Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ αποδείχτηκε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!
Η πλειοψηφία του ΕΚ με πρωτομάστορα τον πρόεδρο Τσώνη Σωτήρη (στέλεχος της ΔΑΚΕ και την ΝΔ) επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ απεργοσπασίας. Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να σταθούν ως εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων.  Αποφάνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και γελοίες δικαιολογίες ότι “δεν υπάρχει λόγος για απεργία”.
Οι συγκεκριμένοι “εργαζόμενοι” “συνδικαλιστές” αντί να δουλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, δουλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μάλιστα είναι τόσο σταθεροί σε αυτή την δουλειά, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση είναι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά ο πρόεδρος του ΕΚ δικαιούται αύξηση στο μισθό του για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην εργοδοσία διαχρονικά!
Η κοινωνική ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων κατακρεουργούνται συστηματικά, με την στήριξη μια χούφτας εργατοπατέρων που έχουν κάτσει στο σβέρκο του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος χρησιμοποιώντας κάθε ευφάνταστο τρόπο νοθείας. Για αυτό και οι εργαζόμενοι του έβγαλαν “συνδικαλιστική μαφία”.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους ξεφορτωθούν. Η επίθεση στο ασφαλιστικό δεν ξεχωρίζει κανέναν,  ανεξάρτητα το τι ψηφίζει κάποιος ή τι πεποιθήσεις έχει. Μας αφορά όλους, για εμάς και τα παιδιά μας.  Ειδικά την νέα γενιά. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κάνουν οικογένεια, θα αποκτήσουν παιδιά και θα ζήσουν από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες, εξαιτίας της κατάργησης κάθε ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας, των ελλείψεων στην Πρόληψη, στην υγεία των παιδιών κ.ο.κ.
Στις 18 Φλεβάρη δίνουμε απάντηση στην νέα επίθεση. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση -εργοδοσία και εργατοπατέρες.
Η ασφάλισή μας δεν είναι κόστος αλλά δικαίωμά μας. Κανένας δεν μας το χάρισε – δεν έχουμε δικαίωμα να το χαρίσουμε. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
– Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
– Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
– Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. -Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Όλοι στην συγκέντρωση 18 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23η Μαρτίου
Ασφάλιση για όλους, Μόρφωση – Δουλειά
Με αγώνες απαντάμε στην σύγχρονη σκλαβιά
 ΥΓ: Για τους απολυμένους συνδικαλιστές από το Άσυλο Ανιάτων, ο πρόεδρος του ΕΚ αποφάσισε ότι “δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης” και ουσιαστικά τους παρέπεμψε στις “ευλογίες του Δεσπότη”.”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
“Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις τραμπούκικες συμπεριφορές και σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί με τη βία να τρομοκρατήσει. Την ίδια πρακτική ακολούθησε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου εμποδίζοντας την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη, στον οποίο επιτέθηκαν και χτύπησαν στην κοιλιά και στα πλευρά.
Παρά την έντονη δυσφορία που αισθάνθηκε δεν του επέτρεψαν την έξοδο από την αίθουσα η οποία τελικώς επετεύχθη μετά από μισή ώρα.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει για πολλοστή φορά τις βιαιότητες μελών του ΠΑΜΕ οι οποίες πλέον δεν έχουν σταματημό και έχουν και ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή συναδέλφων.
Ο νόμος του ισχυρότερου σωματικά και του αποφασισμένου να βιαιοπραγήσει δεν έχει ούτε θέση στα συνδικάτα αλλά ακόμη περισσότερο δεν έχει θέση στη δημοκρατία.”
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
“Σε  έκτακτη συνέντευξη τύπου προχώρησε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή 14/2/2020,  με θέμα τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.
Μετά το παραμύθι  περί βίαιων “ξυλοδαρμών” και άλλων “δράκων,” κατέληξε στην ουσία. Μέσα στον εκνευρισμό του είπε πως  το νομοσχέδιο, αυτό που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, “έχει θετικά στοιχεία”, “κινείται σε θετική κατεύθυνση”.
1) Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Τσώνης είναι Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και όχι γραφείο τύπου του Βρούτση και των εργοδοτών στην Καλαμάτα.
2) Όσο αφορά τα θετικά του νομοσχεδίου έχει δίκιο. Αλλά αυτά είναι μόνο για την εργοδοσία και τις ιδιωτικές εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους. Απεναντίας για το λαό:
– Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
– Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του.
– Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
– Εφαρμόζονται χωρίς καμία αλλαγή οι μειώσεις έως 50% στις συντάξεις και το εφάπαξ.
– Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Δεν προβλέπεται καμία μείωση των ορίων ηλικίας.
– Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Κατρούγκαλου και η διαχρονική λεηλασία των Ταμείων (80 δισ.).
– Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9.000 ένσημα.
3) Είναι απορίας άξιο η ταχύτητα της ΓΣΕΕ να βγάλει πανελλαδική ανακοίνωση αναπαράγοντας τα ψέματα του κ Τσώνη περί βιαιοτήτων, τραμπούκων κτλ. Σε τι αποσκοπεί αυτή η γρηγοράδα;
4) Τα περί “ξυλοδαρμών” είναι αστεία. Δεν τα είπε εχθές, αλλά σήμερα. Απεναντίας εχθές επικαλέστηκε φόρτιση… μέχρι και καρδιακό επεισόδιο, που ήταν τόσο ισχυρό, που λίγη ώρα μετά πιάστηκε στα “πράσα” να πίνει το αναψυκτικό του στο γραφείο του, μαζί με φίλους του, σχεδιάζοντας το τι ψέματα θα πουν σήμερα.
Όλοι στην συγκέντρωση 18 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23η Μαρτίου”
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ
“Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πάγια και διαχρονικά έχει ως βασικά αιτήματα όσον αφορά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρα μας την διασφάλιση και διατήρηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος (κύριας και επικουρικής) ως θεμελιώδους θεσμού κοινωνικής προστασίας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, την εξασφάλιση της εγγύησης του κράτους στην χρηματοδότηση του με σκοπό την μακροχρόνια βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του, η επαναχορήγηση της 13ης και της 14ης σύνταξης με προτεραιότηταστους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, των ανείσπρακτων οφειλών προς τα ταμεία .
Η κυβέρνηση δεν καταργεί τον νόμο του Κατρούγκαλου, παραμένει, με ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σημεία, στην ίδια φιλοσοφία και το πνεύμα του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Στο υπό κατάθεση νομοσχεδίου προχωρά μόνο σε οργανωτική- λειτουργική και διαδικαστική ενοποίησηπροβλέπει περιορισμένου επιπέδου αυξήσεις στις συντάξεις σε σχέση με τις απώλειες των συντάξεων τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία, ενσωματώνοντας και τις αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο κίνδυνος ενσωμάτωσης κύριας και επικουρικής είναι πλέον ορατός, κατά το οποίο μας βρίσκει αντίθετους.
ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικώνμνημονιακών νόμων.
  2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  4. Δημόσια, καθολική υποχρεωτική κοινωνική Ασφάλιση.
Το Εργατικό Κεντρο Καλαμάτας διατηρεί σε κάθε περίπτωση την αυτονομία που και με κέντρο αναφοράς το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για την διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Η διορισμένη Διοίκηση της ΓΣΕΕ σήμερα δεν έχει αρμοδιότητα – δυνατότητα προκήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας που θα ήταν και ο πιλότος για την οργανωμένη αντίδραση του Σ.Κ. της χωράς μας, είναι δε ο βασικός παράγοντας επιτυχημένης κινητοποίησης .
Με αυτό το σκεπτικό δεν μπορούμε να συναινέσουμε στους σχεδιασμούς συνδικαλιστικών δυνάμεων – παρατάξεων που ευθύνονται για την σημερινή αποδυναμωμένη θέση της ΓΣΕΕ και άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων .”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages