ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Σύσκεψη ενόψει της μεγάλης άσκησης με σενάριο σεισμού, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.00 μ.μ, στο κέντρο της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, υπό το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, εκπροσώπων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομική Διεύθυνση, 120 ΠΕΑ, Λιμεναρχείο, ΕΚΑΒ, ΤΑΣ κ.λ.π.), υπηρεσιακών στελεχών του δήμου και εθελοντικών ομάδων.
Η άσκηση έχει σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και το συντονισμό του μηχανισμού απόκρισης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο σεισμού, που αποτελεί ξαφνικό φυσικό φαινόμενο, συχνό στο ελληνικό χώρο. Θα έχει διάρκεια 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία περικλείονται από τις οδούς 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Κροντήρη και Αριστομένους.
Συντονιστής της άσκησης ορίστηκε ο υποδιοικητής της Π.Υ Καλαμάτας, Αθ. Κατσαφάδος.
Το σενάριο της άσκησης αφορά στην εκκένωση κτηρίων και τον απεγκλωβισμό ατόμων μετά από σεισμό, ενώ ενεργό ρόλο θα έχει το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τραυματιών. Το ιστορικό Δημαρχείο δε θα λειτουργεί. Εναλλακτικός χώρος συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, σε περίπτωση σεισμού, θα είναι το πρώην Αναψυκτήριο, όπου και θα συγκληθεί το εν λόγω Όργανο, για τις ανάγκες της άσκησης.
Στο σενάριο περιλαμβάνονται επίσης:
  • κατάσβεση πυρκαγιάς σε βενζινάδικο,
  • απελευθέρωση δρόμων από συντρίμμια,
  • αποκλεισμοί δρόμων, στους οποίους θα προβεί η Τροχαία, καθώς και
  • εκκένωση κατοικιών και ασφαλής μεταφορά των πολιτών στους προκαθορισμένους χώρους καταφυγής μετά από σεισμό.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει συμφωνηθεί, σε περίπτωση κακοκαιρίας η άσκηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages