ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕ...η ατμόσφαιρα στο Δήμο Οιχαλίας από τα πυρηνελουργεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕ...η ατμόσφαιρα στο Δήμο Οιχαλίας από τα πυρηνελουργεία

ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕ...η ατμόσφαιρα στο Δήμο Οιχαλίας από τα πυρηνελουργεία

Share This
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι 
 Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Σολακίου, Τσουκαλαιϊκων και Μελιγαλά, καθώς η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αποπνυκτική εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά. Παρέμβαση για το ζήτημα αυτό έκανε και ο Δήμος Οιχαλίας . Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής: “Την 15/1/2020 με έγγραφό μας, προς το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ζητήσαμε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αυτοψίες και μετρήσεις, οι οποίες επιθυμούσαμε να κοινοποιηθούν και στο Δήμο μας), δεδομένης της αποπνυκτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί και της έντονης αγανάκτησης των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Σολακίου, Τσουκαλαιϊκων και Μελιγαλά, εξαιτίας της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά. 
 Η εν λόγω αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη και το γεγονός χρήζει άμεσης λύσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση στην επιδείνωση των συνθηκών διαμονής των κατοίκων των ανωτέρω τοπικών κοινοτήτων. Το εν λόγω έγγραφο προσυπογράφεται από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατσαρού, Μερόπης, Σκάλας, Τσουκαλαιϊκων, Σολακίου και Μελιγαλά.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages