Κόντρα Βορίδη – Αραχωβίτη για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κόντρα Βορίδη – Αραχωβίτη για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Κόντρα Βορίδη – Αραχωβίτη για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Share This
Μάκης Βορίδης: «Τσίπρας και Αραχωβίτης εξαπατούν τους ελαιοπαραγωγούς παίζοντας με την αγωνία τους»
“Σε απάντηση των ισχυρισμών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη ότι δήθεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν από την ΕΕ και τον τότε ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αποδοθούν στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δίνει στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντηλλάγησαν με τον κ. Χόγκαν.
Από αυτές προκύπτει ότι ο κ. Χόγκαν, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αραχωβίτη στις 17 Ιουνίου του 2019, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει «μία σύνοψη των διαφόρων δυνατοτήτων που υπάρχουν βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τη στήριξη των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών υπό την μορφή μέτρων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» και ουδόλως υπό τη μορφή μέτρων έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
Ως εκ τούτου και με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν αβίαστα δύο βασικά συμπεράσματα:
Ο κ. Τσίπρας, κατά την προσφιλή του τακτική, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση του είχε εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους.
Ο κ. Αραχωβίτης, κατά την προσφιλή του τακτική, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενος ότι επί υπουργίας του είχε εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους.
Είναι ντροπή να συνεχίζουν να λένε ψέματα και να εξαπατούν τον αγροτικό κόσμο, παίζοντας με την αγωνία του”.
Δήλωση–απάντηση, του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτη, στον υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων
Ο κ. Βορίδης, κατά την προσφιλή του τακτική, δεν θα κάνει τίποτα ούτε για τους ελαιοπαραγωγούς
 ” Σε απάντηση του νέου Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λεκτέα τα εξής:
  1. Κατά την προσφιλή του τακτική oΥπουργός Μ. Βορίδης αποκρύπτει ότι, εκτός από την επιστολή προς τον πρ. Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan, έγινε συνάντηση με όλο το επιτελείο και τον Επίτροπο και τους συνεργάτες του από την DGAGRI με θέματα συζήτησης:
  • Τις ενισχύσεις για την αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται από επιβλαβείς για τα φυτά οργανισμούς ή από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, βάσει του κανονισμού 702/2014.
  • Τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (deminimis), βάσει του κανονισμού 1408/2013.
  • Την εξεύρεση άλλων λύσεων ή συνδυασμού λύσεων.
  1. Η απάντηση του κ. Hoganδικαιώνει πανηγυρικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τις δικές μου και επαληθεύει τα λεχθέντα από τον πρ. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Περιγράφει με τρισέλιδη επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συγκεκριμένους τρόπους στήριξης των ελαιοπαραγωγών χωρίς να κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως Παράνομες Κρατικές Ενισχύσεις.
  2. Η απάντηση του κ. Hogan απεστάλη την 24.7.2019.  Υπουργός τότε ήταν ο κ. Βορίδης!
  3. Ο κ. Βορίδης ομολογεί ότι δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω για τους ελαιοπαραγωγούς, παρά θα ακολουθήσει την πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή θα ακολουθήσει τον δρόμο που του ανοίξαμε, έχοντας και το «πράσινο φως» από την Επιτροπή.
Παρακαλούμε όλους τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς να διαβάσουν την από 24.07.2019 απάντηση του Phil Hogan για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ποιος ανοίγει δρόμους, ποιος ενδιαφέρεται και ποιος πραγματικά τους «εμπαίζει και κοροϊδεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages