ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΛΑΔΙ ΕΓΙΝΕ..ΝΕΡΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΛΑΔΙ ΕΓΙΝΕ..ΝΕΡΟ

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΛΑΔΙ ΕΓΙΝΕ..ΝΕΡΟ

Share This
Ούτε ένα ασυνόδευτο «καζάνι» δεν έχουν αφήσει στην Πάτρα οι Ιταλοί, που αποσύρονται νωρίτερα… Απρόβλεπτη αναµένεται η συνέχεια της εµπορικής περιόδου 2019-2020 στην αγορά του ελαιολάδου, µε τις τιµές να διατηρούν τα επίπεδά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου µήνα του έτους, χωρίς ωστόσο να σηµειώνεται η αναµενόµενη κινητικότητα, µε το εµπορικό ενδιαφέρον να έχει υποχωρήσει κατά περίπου 50% σύµφωνα µε εκτιµήσεις ανθρώπων της αγοράς.
Η συγκοµιδή έχει στις περισσότερες περιοχές σχεδόν ολοκληρωθεί, µε την τιµή σε περιοχές της Λακωνίας να κυµαίνεται στα 2,10 µε 2,15 ευρώ το κιλό, ενώ στη Νότια Λακωνία η τελευταία πράξη σηµειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου µε τιµή τα 2,55 ευρώ το κιλό για ποσότητα 120 τόνων. Αντίστοιχα η µέση τιµή στο νοµό Ηλείας δεν ξεπερνά τα 2,10 ευρώ το κιλό, ενώ στη Μεσσηνία τα 2,30 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις να σηµειωθεί ότι η ψαλίδα ανάµεσα στις φετινές τιµές και τις περσινές υπερβαίνει το ένα ευρώ.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ  ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΥΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
Οι ελληνικές µεταφορικές εταιρείες δεν µπορούν να εξυπηρετήσουν το δροµολόγιο µε άδειες αποσκευές από την Ιταλία µέχρι την Ελλάδα. Τις προηγούµενες χρονιές οι Ιταλοί έστελναν  ασυνόδευτα καζάνια για να εξυπηρετήσουν τις αγορές τους. Τώρα όµως τα περισσότερα έχουν µισθωθεί από ισπανικές εταιρείες και έχουν αποσταλεί στην Τυνησία και το Μαρόκο για αγορές στις περιοχές αυτές.
Σηµαντικές είναι πάντως οι εισαγωγές που κάνει η γειτονική χώρα, µε δηµοσιεύµατα του ιταλικού Τύπου να ασχολούνται µε µια αποστολή 700 τόνων τυνησιακού ελαιολάδου στη τιµή των 1,60 ευρώ το κιλό. Σύµφωνα µε Ιταλούς παραγωγούς τέτοιες εµπορικές αποστολές έχουν άµεσο αντίκτυπο για τις πόλεις στις οποίες καταλήγουν τα βυτία µε το τυνησιακό ελαιόλαδο. Από την άλλη, στην Ισπανία, βλέποντας ότι η αποθεµατοποίηση δεν απέδωσε τελικά, έχει ανοίξει µια συζήτηση γύρω από τη διάθεση ελαιολάδου για παραγωγή βιοντίζελ.
www.agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages