ΠΟΙΝΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΣΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΟΙΝΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΣΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

ΠΟΙΝΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΣΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Share This
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή αποφάσισε σήμερα το Εφετείο της Καλαμάτας κρίνοντας ένοχους τον πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον πρώην Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη με φόντο τα όσα είχαν συμβεί με τον ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου στην Πύλο στο παρελθόν.
Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με τους δύο αυτοδιοικητικούς να κατηγορούνται για υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος στις καταστάσεις γύρω από το ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2014, τότε που είχαν εκδηλωθεί και πυρκαγιές στην εν λόγω χωματερή. Πρωτόδικα η ποινή πους είχε επιβληθεί ήταν 24 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία επιχειρήθηκε κι από τις δύο πλευρές των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων – ο κ. Η. Κοκκίνης υπερασπίστηκε τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πέτρο Τατούλη και οι Μ. Βεζυρέα και Χρ. Παναγιωτόπουλος τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρη – να σημειωθεί πως δεν υπήρχε αρμοδιότητα ή υπαιτιότητα στις πράξεις τους και πως σε ότι προχώρησαν το έπραξαν σωστά. Πολλές φορές μάλιστα το… μπαλάκι των ευθυνών πεταγόταν προς την πλευρά του ΦοΔΣΑ αναφέροντάς τον ως… αρμόδιο που αυτός θα έπρεπε να απολογείται.
Την όλη διαδικασία είχε κινήσει ως πολίτης από παλιά και με φόντο τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στη χωματερή ο Δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος και στην κατάθεσή του ανέδειξε τα ζητήματα αλλά και την ευθύνη που είχαν ο πρώην Περιφερειάρχης και ο πρώην Δήμαρχος – πέραν των όσων καθορίζονται από αποφάσεις κανονιστικές – και στο πλαίσιο της σύναψης προγραμματικής σύμβασης που είχε συναφθεί και που καθόριζε επ’ ακριβώς τα θέματα και τις αρμοδιότητες στη σχέση Περιφέρειας, Δήμου και ΦοΔΣΑ για τη λειτουργία του μπαλοποιητή εκεί. Ερωτώμενος ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως υπήρχε δόλος στις ενέργειές τους και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί “σε αυτή τη χώρα όλοι να δηλώνουν πως δεν είναι υπεύθυνοι και να παίζουν τις… κουμπάρες με την ευθύνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages