Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης

Share This
Με το παραδοσιακό λιώσιμο του παστού στην κεντρική πλατεία, ξεκίνησαν χθες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Μεσσήνης. Αν και το πρωί ο καιρός ήταν βροχερός, λίγο αργότερα σταμάτησε η βροχή και ο κόσμος μπόρεσε να τσικνίσει παραδοσιακά τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές. Γυναίκες της Μεσσήνης εργάστηκαν εθελοντικά και αναβίωσαν και φέτος το έθιμο του λιώσιμου του παστού και παράλληλα έψησαν σουβλάκια που πρόσφεραν δωρεάν στον κόσμο.
Οι Τροβαδούροι της Μεσσήνης, τραγούδησαν στη μικρή πλατεία αποκριάτικα τραγούδια, ενώ το συγκρότημα «78 στροφές» συνέχισε με ρεμπέτικα τραγούδια.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τη Μεσσήνη επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία των καρναβαλιστών της Καλαμάτας.
Το απόγευμα έκανε την εμφάνισή του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το άρμα του μπεκρή που κέρασε τον κόσμο σουβλάκια.
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου
Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου “πετάμε ψηλά” με το παιδικό καρναβάλι «Οι χαρταετοί». Ανοίγουμε φτερά στη χαρά, στη διασκέδαση, στο παιχνίδι.
Γινόμαστε με τα παιδιά μας και πάλι παιδιά και στέλνουμε στον ουρανό τα όνειρά μας μαζί με τους πολύχρωμους χαρταετούς που θα κατασκευάσουμε…
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/02/2020
11:00 Κατασκευές χαρταετού και μάσκας, μοντέρνοι χοροί από τον Σύλλογο «Η χαρά του παιδιού», τον Σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης» και τη Σχολή Χορού «Kinisis TEXNH», διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, διασκέδαση με τον κλόουν Βούλη και Κρυμμένος Θησαυρός junior (οργανώνει ο Σύλλογος Χορού «Η χαρά του παιδιού») για παιδιά δημοτικού, στην κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Τα παιδιά θα επιβιβαστούν στο τρενάκι, που θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία -μόνο το Σάββατο- και θα κάνουν βόλτα στην πλατεία και μέσα στο πάρκο.
Το απόγευμα η διασκέδαση συνεχίζεται με τα πάρτι μασκέ των συλλόγων γονέων, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
17:30 Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ξενοδοχείου Κουζή»,  από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.
18:00 Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη»,  από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2020
11:00 Παιδικό καρναβάλι «Οι χαρταετοί» με σύνθημα «έλα να πετάξουμε μαζί». Στη μεγάλη πολύχρωμη παιδική καρναβαλική παρέλαση  στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, συμμετέχουν παιδιά από το ΚΔΑΠ, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου με τις δικές τους στολές. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παιδικό πάρτι για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση αλλά και εκείνα που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Η διασκέδαση συνεχίζεται το απόγευμα με πάρτι μασκέ και αποκριάτικο χορό, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
17:00  Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νεφέλη»,  από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης.
20:00 Αποκριάτικος χορός στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ξενοδοχείο Κουζή» από τον Γ.Π.Σ. Πάμισος Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages