Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για απολύσεις των εργαζομένων στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για απολύσεις των εργαζομένων στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων Καλαμάτας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για απολύσεις των εργαζομένων στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων Καλαμάτας

Share This
Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων “η Στέγη της Εκκλησίας” που λειτουργεί στην Καλαμάτα, ζητούν με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Καραθανασόπουλος Νίκος και Παπαναστάσης Νίκος.
Ακολουθεί η Ερώτηση:
“Στο Ίδρυμα Άπορων Ανιάτων “η Στέγη της Εκκλησίας” που λειτουργεί στην Καλαμάτα, Λακωνικής 333, και ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκαν πέντε απολύσεις εργαζομένων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ήταν συνδικαλιστές, μέλη της προσωρινής διοίκησης του σωματείου που προσφάτως έχει ιδρυθεί. Απολύθηκαν στις 2/1/2020 μόλις ανακοινώθηκε η ιδρυτική πράξη του σωματείου (στις 28/12/2019).
     Πρόκειται ξεκάθαρα για εκδικητικές και παράνομες απολύσεις. Με αυτή την ενέργεια η εργοδοσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μην οργανωθούν στο σωματείο, να μη διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
     Οι απολύσεις αυτές είναι συνέχεια, μιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι ενώ δουλεύουν χρόνια, είναι με διαδοχικές  3μηνες συμβάσεις, οι αμοιβές είναι ακόμα μικρότερες από το αίσχος του κατώτατου μισθού και πολλά άλλα.
     Πρόκληση είναι και η απόφαση της επιθεώρησης εργασίας στην οποία απευθύνθηκαν οι απολυμένοι. Στο πόρισμα που εξέδωσε ενώ αναγνωρίζει την ακυρότητα των απολύσεων, “νίπτει τας χείρας της” και παραπέμπει την υπόθεση στα δικαστήρια.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:
·      Να ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις.
·      Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις, τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
·      Να σταματήσει η τρομοκρατία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages