Συμβολικός αποκλεισμός Υπουργείων από τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συμβολικός αποκλεισμός Υπουργείων από τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα

Συμβολικός αποκλεισμός Υπουργείων από τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα

Share This
Με μία συντονισμένη παρέμβαση, 25 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, από νωρίς σήμερα το πρωί έχουν αποκλείσει συμβολικά κτίρια Υπουργείων και Οργανισμών στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα εκατοντάδες σχολικές καθαρίστριες βρίσκονται έξω από το κτίριο του Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, έξω από το κτίριο του Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, έξω από το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην οδό Αχαρνών και έξω από το κτίριο του Υφυπουργείου Οικονομικών στην οδό Πανεπιστημίου. Στις 11.00 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
“9500 συμβασιούχες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, προσπαθούν εδώ και 6 μήνες να συναντηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς δίχως καμία ανταπόκριση. Σε μια εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κοινωνικά ανάλγητο και επικίνδυνο να μην βρίσκουν χρόνο οι Υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον απολύμανσης αυτών των ευαίσθητων χωρών. Άραγε οι Υπουργοί γνωρίζουν ότι οι εγκύκλιοι τους, με τις οδηγίες προς τα σχολεία είναι ανεφάρμοστες, αφού δεν διατίθενται στο προσωπικό καθαριότητας τα απαιτούμενα μέσα και υλικά; Ξέρουν ότι είμαστε 9500 απλήρωτες για το μήνα Ιανουάριο και δεν έχουμε ούτε χρήματα για εισιτήριο να προσέλθουμε στην εργασία; Είναι σωστό να είμαστε 19 χρόνια όμηροι, δίχως να δικαιούμαστε καν άδεια μητρότητας και ασθενείας;
Αυτά και άλλα πολλά…
Το μόνο που ζητάμε είναι να μας συναντήσουν σήμερα οι Υπουργοί για να συζητήσουμε. Ο διάλογος είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας!
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τις παρεμβάσεις μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages