Πολλαπλή μίσθωση στα ταξί για δρομολόγια προς Αθήνα και αφαιρείται το αυτόφωρο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πολλαπλή μίσθωση στα ταξί για δρομολόγια προς Αθήνα και αφαιρείται το αυτόφωρο

Πολλαπλή μίσθωση στα ταξί για δρομολόγια προς Αθήνα και αφαιρείται το αυτόφωρο

Share This
Με αθόρυβο τρόπο και με συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη ικανοποιήθηκαν σημαντικά αιτήματα των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα υδατοδρόμια, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Έπειτα από συνάντηση του Μίλτου Χρυσομάλλη με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020, παρουσία εκπροσώπων ιδιοκτητών ταξί της Μεσσηνίας και της Αιτωλοακαρνανίας, τέθηκε επί τάπητος το αίτημα τους σχετικά με την αφαίρεση της ποινικής διάταξης που προέβλεπε αυτόφωρο για τους οδηγούς ταξί που υπέκλεπταν μεταφορικό έργο. Παράλληλα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε στον Υφυπουργό και τη νομιμοποίηση της πολλαπλής μίσθωσηςειδικά και αποκλειστικά για τις περιπτώσεις μεταφοράς επιβατών από ένα νομό σε άλλον ή την Αθήνα, με τη σύναψη σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η μετακίνηση επιβατών κατά τον τρόπο αυτό, και χωρίς να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τα ΚΤΕΛ, εξυπηρετεί συνήθως υπερήλικες ή ασθενείς από την επαρχία που δεν είναι σε θέση να υποστούν την ταλαιπωρία μετακίνησης μέσω των υπεραστικών ΚΤΕΛ και επιθυμούν να μεταβούν απευθείας στον τελικό προορισμό τους, που συνήθως είναι μεγάλα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας ή ακόμα και το σπίτι τους.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ συζήτησε και τα δύο ζητήματα εκτενώς και με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κων. Α. Καραμανλή, στον οποίο κατέθεσε και σχετική διάταξη νόμουπου επέλυε το πρόβλημα της μεταφοράς περισσότερων του ενός επιβατών από την επαρχία σε άλλο νομό και στην πρωτεύουσα, καθιστώντας την νόμιμη και εξασφαλίζοντας έσοδα για το ελληνικό δημόσιο.
Οι προσπάθειες του Μίλτου Χρυσομάλλη απέδωσαν καρπούς, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προχώρησε τόσο στην νομοθετική θέσπιση της δυνατότητας μεταφοράς περισσότερων του ενός επιβατών με ταξί από την Καλαμάτα στην Αθήνα ή σε άλλους νομούς της χώρας καθώς και στην αποδοχή της αφαίρεσης της ποινικής διάταξης περί αυτοφώρου στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages