Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Share This
Σε διαβούλευση θα δοθεί τις επόμενες ημέρες η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, για την κατασκευή με Σ.Δ.Ι.Τ. του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και θα κατατεθεί προς γνωμοδότηση στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Με το πέρας της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί και το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, το οποίο επιπλέον περιλαμβάνει την επιλογή των εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του έργου, όπως και για τη συνολική περιβαλλοντική αδειοδότησή του. 
 Στο δεύτερο και κρίσιμο στάδιο που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο οι διαδικασίες επιλογής του τελικού αναδόχου, όπως και η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η κατασκευή του οδικού άξονα. Αυτή την ενημέρωση πήρε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε ερώτηση του για την πορεία υλοποίησης των οδικών έργων της περιοχής της Μεσσηνίας. Όσον αφορά τον εξίσου σημαντικό οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό, πρόκειται για ένα έργο πλήρες και ώριμο μελετητικά, το οποίο θα προσφέρει σημαντική ανάπτυξη στη Δυτική Μεσσηνία. Για το έργο αυτό και ως προς την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατασκευή του, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα από την οριστική έγκριση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages