Θ. Βασιλόπουλος: “Η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μονόδρομο” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θ. Βασιλόπουλος: “Η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μονόδρομο”

Θ. Βασιλόπουλος: “Η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μονόδρομο”

Share This
Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου , στην Τρίπολη. 
 Κατά τη συνεδρίαση, υπήρξε συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική για το έτος 2020 και τη συμμετοχή των Δήμων της Περιφέρειας στα λειτουργικά έξοδα του Φορέα, ωστόσο το θέμα αναβλήθηκε, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και αποφάσεις από τα οικεία Δ.Σ. των Δήμων. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το προεδρείο του Φορέα, εκφράστηκε η εκτίμηση, ότι σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το έργο ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο, ενώ πιθανότητα έως τις αρχές του καλοκαιριού, η ανάδοχος του έργου, θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. 
 Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι τα συμφέροντα των Δήμων είναι κοινά, ενώ επισημάνθηκε ότι πλέον η κεντρική διαχείριση είναι μονόδρομος. Ανέφερε, επίσης, πως στη διάρκεια των τελευταίων 7 ετών που ο ίδιος είχε την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας δοκιμάστηκαν όλα τα σενάρια (αποκεντρωμένης διαχείρισης, ενεργειακής αξιοποίησης κ.λπ.), ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος το πιο δύσκολο σενάριο από όλα, είναι να πλημμυρίσει η πόλη στα σκουπίδια, μιας και είναι το πιο ακριβό απ’ όλα. Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος, ζήτησε να υπάρξει διασφάλιση των όσων έχουν αποφασιστεί στο ΦοΔΣΑ και αφορούν τα ανταποδοτικά που οι Δήμοι θα λάβουν, ενώ ζήτησε παρουσία εκπροσώπων του Φορέα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όπου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages