Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Share This
Κάλεσμα στην απεργία και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10 το πρωί στην Καλαμάτα, έκαναν σε όλους τους εργαζόμενους , οι εκπρόσωποι του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συνδέσμου Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών συγκοινωνιών Ν. Μεσσηνίας, του Σωματείου ελαιοχρωματιστών και κοσμηματογράφων Ν. Μεσσηνίας και ΑΣΚΙ ΑΚΕ Εφοριακών.   
Σε συνέντευξη τύπου τονίστηκαν τα εξής:    
“Μετά την αδικαιολόγητη  άρνηση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου  Καλαμάτας να συμπαραταχτεί με τα Εργατικά Κέντρα και την ΑΔΕΔΥ που έχουν προκηρύξει απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη, καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ακόμη ένα νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό . Με τον  νομοσχέδιο  αυτό όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά παγιώνει και συνταγματοποιεί όλες τις περικοπές των τελευταίων χρόνων και βάζει ταφόπλακα σ’ όλες τις διεκδικήσεις για επιστροφή των αναδρομικών περικοπών των συντάξεων και για την επαναφορά των απολεσθέντων παροχών και κατακτήσεων.
Επιπλέον: Διατηρεί τα υψηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ,κοροϊδεύει τους συνταξιούχους ότι θα δοθούν αυξήσεις, διατηρεί το διαχωρισμό της σύνταξης σε εθνική και ανταποδοτική, την ασφαλιστική δαπάνη σε χαμηλά επίπεδα και την εγγύηση του κράτους σ’ ένα προνοιακό επίπεδο συντάξεων  και  δεν γίνεται κανένας λόγος για τα κλεμμένα των ασφαλιστικών ταμείων
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες: Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση και πορεία για να τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους και να «πληρώσουν» για τον νέο εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος μας.
Αγωνιζόμαστε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα και για την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους νέους και τους άνεργους. Διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, τη μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας και την αύξηση του αφορολόγητου, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ, την διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και την ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων στα ΒΑΕ.
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020  και στη συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία 23ης Μαρτίου και ώρα….. 
Φυσικά όπως διαφωνούμε και καταγγέλλουμε την πλειοψηφία για την άρνηση της να συμμετέχει στον αγώνα διαφωνούμε και με την άσκηση βίας  εναντίον της “.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages