1η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας

1η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας

Share This
Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση του Δικτύου Φορέων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμάτας. Η δημόσια διαβούλευση συνεχίζεται μέσα και από τη κατάθεση προτάσεων ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η όλη συζήτηση να ανοίξει ακόμα περισσότερο και με τη συμμετοχή πολιτών.
Ο Δήμαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα του ΣΒΑΚ για την ποιότητα ζωής στην πόλη, και την ανάγκη να μην αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις μεμονωμένα, αλλά υπό έναν συνολικό σχεδιασμό. Επίσης, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των εκπροσώπων του Δικτυού Φορέων με κατάθεση προτάσεων, αλλά και τη διεύρυνση του Δικτύου.
Ο ανάδοχος του έργου παρουσίασε τους στόχους και τη μεθοδολογία εκπόνησης του ΣΒΑΚ και ενημέρωσε για τις εργασίες που εκπονούνται στην παρούσα χρονική στιγμή και τα μελλοντικά βήματα.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μετρήσεις κυκλοφορικού φόρτου και σύνθεσης κυκλοφορίας με αυτόματους μετρητές κυκλοφορίας, έρευνα μετακινήσεων με ερωτηματολόγια, μετρήσεις επιβατικής κίνησης, καταγραφή των χαρακτηριστικών μεγεθών της στάθμευσης, συλλογή στοιχείων ατυχημάτων, ενώ διανέμει και φυλλάδια με σκοπό την ενεργοποίηση των πολιτών και την κατάθεση προτάσεων στον ιστότοπο https://svak.kalamata.gr/, ο οποίος παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages