Απεργιακή συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων στις 18 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απεργιακή συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων στις 18 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα

Απεργιακή συγκέντρωση ιδιωτικών υπαλλήλων στις 18 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα

Share This
Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 18 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα,  το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα νομού Μεσσηνίας.
Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
“Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.
Με το νέο Νόμο:
  1. Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.
  2. Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.
  3. Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
  4. Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
  5. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.
  6. Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.
  7. Καταργούνται τα ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
  • Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages