Εργα υγείας 11,5 εκ. ευρώ θα υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοσκομείου Μεσσηνίας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Εργα υγείας 11,5 εκ. ευρώ θα υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοσκομείου Μεσσηνίας

Εργα υγείας 11,5 εκ. ευρώ θα υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοσκομείου Μεσσηνίας

Share This
Γ. Μπέζος: «Όπως στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο έτσι και σ’ αυτήν δεν θα αφήσουμε ούτε 1 ευρώ να πάει χαμένο.”
Ένα μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει καταφέρει και έχει ωριμάσει  η Διοίκηση του  Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για έργα υγείας που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης  και βρίσκονται πια ένα βήμα πριν την ένταξη και υλοποίησή τους.
Κάποια από αυτά έχουν ήδη ενταχθεί, όπως  η ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας π/υ 4.500.000€, έργο ενταγμένο στο ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ που  κινείται πια σε τροχιά υλοποίησης.  Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που το συνθέτουν 15 υποέργα  και που στόχο έχουν να οδηγήσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενεργειακά στη κατηγορία Β+.
Το 2ο μεγάλο έργο που εντάσσεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στα τέλη του Μάρτη, αφορά την προσθήκη ορόφου 1000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού  3.800.000€ που έρχεται να δώσει λύσεις στην χρονίζουσα χωροταξική ασφυξία του ιδρύματος αλλά και να ανοίξει προοπτικές για νέες υπηρεσίες υγείας.
Ο 3ος  άξονας αφορά πρόταση που την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλετε στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ και αφορά την προμήθεια νέου εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας συνολικού προυπολογισμού 220.000€.
Ο  4ος άξονας ώριμων έργων αφορά τον τομέα της ψυχικής υγείας και περιλαμβάνει την παροχή νέων υπηρεσιών μέσα από την δημιουργία τεσσάρων (4) νέων δομών  συνολικού προϋπολογισμού  2.500.000€. Πρόκειται α) για την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο ΚΨΥ (ιατροπαιδαγωγικό κέντρο) β) λειτουργία κινητής μονάδας για κατ’ οίκον νοσηλεία γ) την δημιουργία ενός οικοτροφείου με 15 ωφελούμενους που  θα απευθύνεται  σε ασθενείς μέσης ηλικίας μετά την νοσηλεία τους στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και δ) την δημιουργία ενός κέντρου ημέρας.
Οι ανωτέρω δομές ψυχικές υγείας πέρα από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν θα δημιουργήσουν 35 νέες θέσεις εργασίας που μετά την λήξη του προγράμματος οι συμβάσεις των εργαζομένων μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Τέλος για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας υπάρχει ώριμη πρόταση που θα υποβληθεί τέλη Φλεβάρη για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 300.000€.
Ανακεφαλαιωτικά  λοιπόν τα έργα που είναι ενταγμένα ή υπό ένταξη στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020  είναι τα παρακάτω:
  • Προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ και αναδιαρρύθμιση των ΤΕΠ στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας  , π/υ  800.000€
  • Ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, π/υ 4.500.000€
  • Εξοπλισμός Πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, π/υ 220.000€
  • Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας 300.000€
  • Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο
  • Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για κατ’ οίκον νοσηλεία
  • Δημιουργία οικοτροφείου για 15 ωφελούμενους
  • Δημιουργία Κέντρου Ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages