Θ. Πετράκος: “Ο κ. Βορίδης “ρίχνει” τη Πελοπόννησο και ο κ. Νίκας δεν αντιδρά” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θ. Πετράκος: “Ο κ. Βορίδης “ρίχνει” τη Πελοπόννησο και ο κ. Νίκας δεν αντιδρά”

Θ. Πετράκος: “Ο κ. Βορίδης “ρίχνει” τη Πελοπόννησο και ο κ. Νίκας δεν αντιδρά”

Share This
“Ο κ. Βορίδης “ρίχνει” τη Πελοπόννησο και ο κ. Νίκας δεν αντιδρά”. Αυτό τονίζει σε δήλωση του ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος και σημειώνει:
“Πριν 3  ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις του μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων , η δημόσια δαπάνη αυξήθηκε στα 600 εκατ. ευρώ έναντι των 316 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός. Συγχρόνως ανακοίνωσε  τους πίνακες με την κατανομή των χρημάτων για τα Σχέδια Βελτίωσης των  ανά Περιφέρεια.
Με  έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα επιπλέον χρήματα τα οποία είναι 284 εκατομμύρια ευρώ μοιραστήκαν σε 11 από τις   13 Περιφέρειες .
Η Πελοπόννησος αδικείται πάρα πολύ αφού από τα επιπλέον 284 εκατομμύρια πήρε  μόνο 10 εκατομμύρια !!!
Συνολικά επί του συνόλου των 600 εκατομμυρίων η Πελοπόννησος παίρνει μόνο το 7,5% ενώ υπάρχουν Περιφέρειες που πριμοδοτήθηκαν προκλητικά και κατοχυρώνουν με την υπουργική απόφαση του κ. Βορίδη το 25%- 26%  του συνολικού προϋπολογισμού.
Ο  κ. Περιφερειάρχης όφειλε να είχε αντιδράσει αμέσως και να είχε απαιτήσει από τον κ. υπουργό να διορθώσει την μεγάλη αδικία που έχει κάνει στη Πελοπόννησο  .
Καλούμε τον κ. Νίκα να αντιδράσει έστω και  τώρα και να απαιτήσει από τον κ. Βορίδη να διορθώσει την μεγάλη αδικία εις βάρος της Πελοποννήσου. Παράλληλα τον καλούμε να    φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ληφθεί  μια ομόφωνη απόφαση.
Θεωρούμε ότι το κριτήριο της κατανομής δεν μπορεί και δεν πρέπει  να είναι μια ψευδεπίγραφη ισοπεδωτική λογική που ενισχύει την ανισότητα αλλά πρέπει να είναι η ενίσχυση και συσσώρευση πόρων στις Περιφέρειες που υπάρχει αναπτυξιακή υστέρηση, όπως είναι η Πελοπόννησος, διότι στόχος και απαίτηση πρέπει να είναι η σύγκλιση των Περιφερειών και  όχι η διεύρυνση της απόκλισης τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages