Εργατικό κέντρο: “Παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η στέγη της εκκλησίας” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εργατικό κέντρο: “Παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η στέγη της εκκλησίας”

Εργατικό κέντρο: “Παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η στέγη της εκκλησίας”

Share This
Σε απολύσεις πέντε εργαζομένων προχώρησε στις 2 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ». Οι εργαζόμενοι μάλιστα ήταν και μέλη του Δ.Σ. του νεοσύστατου Σωματείου εργαζομένων του Ιδρύματος. Σε συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης χαρακτήρισε την απόφαση να απολυθούν οι συνδικαλιστές, παράνομη και καταχρηστική και κάλεσε το Δ.Σ. του Ιδρύματος να ανακαλέσει καθώς πέντε οικογένειες μένουν στο δρόμο. Μάλιστα ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, προκειμένου να του ζητήσουν την επανεξέταση του θέματος. Ο Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του σωματείου και απολυμένος Παναγιώτης Φαββατάς, υπογράμμισε ότι οι απολύσεις έγιναν χωρίς να έχουν προηγηθεί επιπλήξεις και τιμωρίες για οποιοδήποτε θέμα. Βέβαια όπως σημείωσε ο κ. Φαββατάς το προηγούμενο διάστημα είχαν πάει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα σωστής λειτουργίας. 
 Ο κ. Φαββατάς δήλωσε ότι “το Ίδρυμα την 1η Ιανουαρίου προσέλαβε 2 άτομα, και την επομένη απέλυσε 5 εργαζόμενους, και μετά από δύο μέρες προχώρησε σε μία πρόσληψη.”. Ο Γ. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου εξέφρασε την ελπίδα ότι στην συνάντηση με τον Μητροπολίτη θα βρεθεί λύση. Την στήριξη της παράταξης του, στο Εργατικό κέντρο, στους απολυμένους , δήλωσε και ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι μένουν στο δρόμο οικογενειάρχες . Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι οι απολύσεις είναι καταχρηστικές , παράνομες και εκδικητικές, καθώς έγιναν μετά την επίσκεψη τους, στην Επιθεώρηση εργασίας για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Τέλος μίλησε για χριστιανικές απολύσεις με άρωμα φιλανθρωπίας. Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι ο Παναγιώτης Φαββατάς, ο Δημήτρης Λιανός, η Στυλιανή Λαμπίρη, ο Μαρίνα Γουρνά και ο Δημήτρης Τζανετάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages