Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Share This
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σωματείο, εργαζομένων στο εξοχικό κέντρο Κουκούτση σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου . Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική και το κέφι μεγάλο. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος στον χαιρετισμό του μαζί με τις ευχές του σωματείου, για την νέα χρονιά, έκανε και απολογισμό των δράσεων, για την χρονιά πού πέρασε. Στάθηκε στην πολυήμερη κινητοποίηση για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των ΑΜΕΑ , με επιτυχίες τόσο για την ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ όσο και για τις ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΟΥ. Αναφέρθηκε για τις πρωτοβουλίες του Σωματείου στον συντονισμό των κινητοποιήσεων για τις απολύσεις, την μη πληρωμή, για το ασφαλιστικό, για την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας μαζί με το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων, για τις κινητοποιήσεις ενάντια στις λευκές κόκκινες και γαλάζιες νύκτες και στις κινητοποιήσεις κατά της υπογραφής της συμφωνίας για τις Αμερικανονατοικές βάσεις στην χώρα μας. 
Στο τέλος του χαιρετισμού του, ανακοίνωσε την απόφαση του ΔΣ του Σωματείου για απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα πού θα κατατεθεί στην Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για ψήφιση. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνιση και ετοιμότητα. Συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα είπε στην ευρύτερη περιοχή μας και οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και τους δρόμους μεταφοράς ενδέχεται να μας εμπλέξουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη είπε, στην οποιαδήποτε Κυβέρνηση μας εμπλέξει να συμμετέχουμε σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Τέλος έκλεισε τον χαιρετισμό του ως εξής: “Από την πολύχρονη αγωνιστική μας πείρα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι, άσχετα από ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, η τάξη μας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, βιώνουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Η μία Κυβέρνηση παραλαμβάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής από εκεί πού το άφησε η προηγούμενη και συνεχίζει. Εμείς είμαστε αυτοί πού μπορούμε να καθυστερήσουμε ακόμα και να ανατρέψουμε πολιτικές σε βάρος μας, αρκεί να είμαστε ενωμένοι, με σχέδιο και αγωνιστική διάθεση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages