Νέο υπουργείο Μετανάστευσης: Υπουργός ο Μηταράκης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέο υπουργείο Μετανάστευσης: Υπουργός ο Μηταράκης

Νέο υπουργείο Μετανάστευσης: Υπουργός ο Μηταράκης

Share This
Στην δημιουργία υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου προχωρά η κυβέρνηση μετά την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η κυβέρνηση το είχε καταργήσει ενώ για γκάφα ομιλεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κατάργησή του σήμαινε περισσότερα προβλήματα...
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, υπουργός θα είναι ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης και αναπληρωτής του ο νυν αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος.
Η ορκωμοσία τους θα γίνει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα είναι και η πρώτη συνάντηση μετά από καιρό μεταξύ του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι ανακοινώσεις έρχονται ένα 24ωρο μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στην Χίο και τις αποδοκιμασίες εναντίον του Νότη Μηταράκη.
Την Τρίτη μάλιστα έχει ανακοινωθεί γενική απεργία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού.
Στο Μαξίμου εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότητα για την επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος.

Η ανακοίνωση Πέτσα για Μηταράκη – Κουμουτσάκο:

Όπως τόνισε, ο κ. Πέτσας, «η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.


Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:
– Φύλαξη των συνόρων μας.
– Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
– Αυξημένες επιστροφές.
– Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.
Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση τουπροβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.
Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.
Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης,
ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.
Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.
Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλουτοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή Υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο».

Θεοδωρικάκος: Θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα αν χρειαστούν

Η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στο προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ολοκληρωμένη, σχολίασε το υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος που έρχεται στη Βουλή είναι ο δικαιότερος.
«Η κυβέρνηση έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 αν και παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν παράμετροι του προβλήματος που δεν ελέγχονται».
«Αν συνεχιστούν οι ροές παρά τα μέτρα, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θα τα πάρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση» υπογράμμισε.

Χαμός στη Χίο

Υπενθυμίζεται ότι διά πυρός πέρασε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, παρουσία και του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη, με αντικείμενο την απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο Αίπος για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση την Κυριακή, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το οποίο είχε κληθεί να αποφασίσει εκτάκτως για τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.
Συγκεκριμένα, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages