Η ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ . - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ .

Η ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ .

Share This
             
                      ΓΡΑΦΕΙ Ο      Σταύρος Στραβόλαιμος 


Είναι τόσο εξόφθαλμη η προσπάθεια διαστρέβλωσης, και παραποίησης  των πραγματικών δεδομένων για πως φτάσαμε λίγο πριν την άτακτη χρεοκοπία το 2010  ώστε να μην χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς τι παίζεται στο παρασκήνιο. 
  
Ενώ όλα πλέον έχουν ξεκαθαρίσει  από τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος,  τον Διεθνή Τύπο αλλά και τις επίσημες Ευρωπαϊκές διαπιστώσεις  ότι η ζημιά έγινε από την ανεύθυνη και καταστροφική πολιτική της υπερπενταετίας Καραμανλή, εν τούτοις το ετερόκλητο διαπλεκόμενο πολιτικό και οικονομικό σύστημα  συνεχίζει να ρίχνει τα βάρη στον Γ. Παπανδρέου. Ο στόχος προφανής. Να αφήσει στο απυρόβλητο τον πραγματικό υπεύθυνο που από το 2009 και μετά ήπιε το αμίλητο νερό  απεμπολώντας προκλητικά τις ευθύνες του για την καταστροφή. 


Γιαυτό ούτε  η Ν.Δ, ούτε ο Σύριζα, ούτε και το οικονομικό  σύστημα που τους στηρίζει και τους εναλλάσσει από το 2012 στην εξουσία έχουν κανένα πρόβλημα να τον  καλύπτουν και να τον προστατεύουν συστηματικά, αποκρύπτοντας συστηματικά την αλήθεια ότι το μνημόνιο ήρθε επειδή η χώρα τέθηκε εκτός αγορών λόγω κατεστραμμένων  οικονομικών μεγεθών, μη δυναμένη πλέον να χρηματοδοτήσει με φθηνό δανεισμό τις ανάγκες της.  


Αποσιωπούν έτσι  τα επίσημα στοιχεία του κράτους που δείχνουν ότι το χρέος από τα 170 δις το 2004 διπλασιάστηκε στα 320 δις ευρώ μέσα σε πεντέμισι μόλις  χρόνια και ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε από το 6% περίπου το 2004 στο 15.6% το 2009, ήτοι στα 36 δις με πρωτογενές 24.5 δις.  


Το πλέον  προκλητικό όμως  είναι ότι όλοι οι πρώην αντιμνημονιακοί αγωνιστές των Ζαππείων και των Προγραμμάτων της Θεσσαλονίκης που είτε ήθελαν ΆΛΛΟ ΜΊΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ, είτε υπόσχονταν ότι  θα ΈΣΚΙΖΑΝ ΜΝΗΜΌΝΙΑ,  έχουν ψηφίσει  επανειλημμένα στη βουλή τα παραπάνω οικονομικά μεγέθη  στους επίσημους προϋπολογισμούς του κράτους. Παρόλα αυτά έξω   στην κοινωνία υποκρίνονται ότι τα αμφισβητούν. Τα στοιχεία εν τούτοις  δεν αμφισβητούνται και για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει παρά να ανατρέξει διαδικτυακά  στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) και να τα αναζητήσει.  


Αποκρύπτουν επίσης τα ΔΙΑΠΛΕΚΌΜΕΝΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ  ότι η επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά της χρεοκοπίας, αρνήθηκε να συμβιβαστεί και να έρθει   σε συναλλαγή μαζί τους. Αντίθετα έριξε φως πάνω στις τρύπες υφαρπαγής του εθνικού πλούτου και άρχισε με γενναίες μεταρρυθμίσεις να τους παίρνει την μπουκιά από το στόμα. 


Μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στέρησε από τα κάθε λογής αρπακτικά στο χώρο της δημόσιας υγείας  3 δις ευρώ ετησίως που χάνονταν στον Πίθο των Δαναΐδων μιας ασύστολης αρπαχτής.


 Η Διαύγεια, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, η αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών με διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, η πρόβλεψη δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται στο «πόθεν έσχες», η απογραφή των συνταξιούχων που  εντόπισε περιπτώσεις παράνομων συντάξεων, κ.λπ ,  περιόρισαν  δραστικά την σπατάλη,  γεγονός που πόνεσε πολύ τη  διαπλοκή, η οποία βάλθηκε να τον απομακρύνει και τα κατάφερε.  


Αν όμως το πολιτικό σύστημα, μετά από 10 χρόνια κρίσης, δεν  αναγνωρίσει ότι η κύρια αιτία που οδηγηθήκαμε ένα βήμα πριν στην άτακτη χρεοκοπία και αναγκαστικά  στα μνημόνια ήταν οι ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΈΣ ΣΧΈΣΕΙΣ,  σύντομα ο τόπος  θα οδηγηθεί και πάλι  στα ίδια αδιέξοδα. 
Ο  πλατειασμός  παραμένει πάντα   μια βαθιά παλαιοκομματική, νοσηρή και παρά φύση κατάσταση που διατρέχει τον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό οριζοντίως και καθέτως,  υφαρπάζοντας και αφαιρώντας τον παραγόμενο πλούτο.  
Είναι μια  πληγή που συνεχώς αιμορραγεί και δεν αφήνει τη χώρα να  ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει προκειμένου να αλλάξει ριζικά υπέρ του γενικότερου εθνικού συμφέροντος.
Παραμένει τελικά μια θλιβερή κατάσταση που βιώνουμε ΔΥΣΤΥΧΏΣ  ΑΚΌΜΑ με   πρακτικές  του κράτους λάφυρο, της  ημετεροκρατίας με τα δικά μας παιδιά, με  πονηρά κονέ και τον μπάρμπα στην Κορώνη, με  συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, με προστασία των ισχυρών, με πάρε δώσε μηντιαρχών και πολιτικής Εξουσίας στη βάση ποικιλότροπων  εξυπηρετήσεων……  

Η χώρα όμως δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και ταυτόχρονα  να ελπίζει. ΔΈΚΑ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΆ ΉΡΘΕ Η ΏΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΆ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages