ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

Share This
Σε αγώνα δρόμου θα αποδυθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να προλάβει να συνδέσει τις μεγάλες πόλεις της με το δίκτυο του φυσικού αερίου, μέσω του αγωγού που ήδη το μεταφέρει στη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Μεγαλόπολης. Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στη χθεσινή σύσκεψη, στο υπουργείο, στην Αθήνα, ότι η Περιφέρεια προτίθεται να διαθέσει πίστωση 20.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για να “τρέξει” τις απαραίτητες μελέτες, ώστε αυτές να είναι έτοιμες πριν τη λήξη του προγράμματος, στο τέλος του 2023. 
 “Θα χρειαστεί αγώνας δρόμου γιατί ως Περιφέρεια καθυστερήσαμε” τόνισε ο περιφερειάρχης και συνέχισε: “Είναι κρίμα ο αγωγός να έχει φθάσει στη Μεγαλόπολη και να τροφοδοτεί ήδη την μονάδα της ΔΕΗ και οι αστικές περιοχές και οι βιομηχανίες της Περιφερειας να μην μπορούν να αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει το φυσικό αέριο, από οικονομικής πλευράς, αλλά και από πλευράς ποιότητας ζωής”. 
 Ο Π. Νίκας αποκάλυψε μάλιστα, ως προς το θέμα της διασύνδεσης των μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας με το δίκτυο του φυσικού αερίου, ότι ήδη “υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την Κόρινθο και την Τρίπολη”, παραδέχθηκε ωστόσο ότι για τις υπόλοιπες πόλεις υπάρχει πρόβλημα -“το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για την Καλαμάτα και την Σπάρτη στις οποίες δεν έχει φθάσει ο κεντρικός αγωγός. Το Ναύπλιο και το Αργος, από την άλλη, είναι σχετικά κοντά του” σημείωσε και κατέληξε εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία: “Το υπουργείο είναι θετικό, από την πλευρά μας εμείς θα το παλέψουμε, έτσι ώσετε στη θητεία μας ως περιφερειακή αρχή όλες οι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου να απολαύσουν αυτό το αγαθό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages