Στην Ισπανία μαθήτριες από την Κορώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στην Ισπανία μαθήτριες από την Κορώνη

Στην Ισπανία μαθήτριες από την Κορώνη

Share This

Στην πόλη Ορχίβα της Ισπανίας- στο σχολείο IES Alpujarra - βρέθηκαν τρεις μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικοί  του γυμνασίου Κορώνης 10 με 16 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+. 
Στο πρόγραμμα μετείχαν δύο σχολεία από την Τουρκία, ένα από την Βουλγαρία, ένα από την Ιταλία και ένα από την διοργανώτρια Ισπανία. 
Οι μαθητές (τρεις από κάθε χώρα)  φιλοξενήθηκαν από Ισπανούς συμμαθητές τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα και επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με την ισότητα των δυο φύλων. Οι μαθήτριές παρουσίασαν το σχολείο τους και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, ανέπτυξαν εφαρμογές μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενώ αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις πάνω στον χώρο της εκπαίδευσης. 
Παρακολούθησαν ακόμη τις εργασίες των υπολοίπων μαθητών που αφορούσαν τα σχολεία τους και τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών από τις οποίες προέρχονταν. Επίσης όλοι μαζί επισκέφθηκαν το κάστρο “Alhambra”, ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών στη Γρανάδα. Οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί έμειναν ευχαριστημένοι από το εκπαιδευτικό και το πολιτιστικό πρόγραμμα καθώς ενημερώθηκαν για ένα διαφορετικό σχολικό σύστημα. 
** Από 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου άλλη ομάδα από το Γυμνάσιο Κορώνης, θα συμμετάσχει στην επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλγαρία, όπως έχει προγραμματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages