ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Share This
Μπορείτε να αφήσετε απλήρωτη οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση θέλετε: ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Ακόμη, ακόμη και τη δόση της ρύθμισης αν και –ειδικά αν αφορά στις 120 δόσεις- η μη εμπρόθεσμη καταβολή, συνιστά παιχνίδι με τη φωτιά καθώς η απώλεια έχει πολύ μεγάλες συνέπειες.
Σε κάθε περίπτωση, ένα δεν πρέπει να κάνετε: να αφήσετε απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για το όχημά σας. Τρόπος «διαφυγής» μετά την Πρωτοχρονιά δεν θα υπάρξει και για να βγείτε νόμιμα στους δρόμους με το όχημά σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε το διπλάσιο ποσό. Ναι, στα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο είναι το ισόποσο των τελών. Άρα, οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες:
1.       Πληρώνετε
2.       Πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα (αν υπάρχει υπόλοιπο) καθώς με αυτό τον τρόπο θα καταβάλλετε τα χρήματα σε έως και 12 άτοκες δόσεις) και
3.       Καταθέτετε τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος (σ.σ είναι η λεγόμενη διαδικασία ακινησίας) προκειμένου να τις ανακτήσετε στη συνέχεια μέσα στο 2020 όταν ενεργοποιηθεί και πάλι το σύστημα των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα (σ.σ σας επιτρέπει να πληρώνετε ένα μέρος των τελών ανάλογα με το πόσους μήνες θα έχετε το όχημά σας σε κυκλοφορία).
Τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσετε προφανώς και αποτυπώνονται στο ειδοποιητήριο. Για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων, έχετε δύο επιλογές: ή να κάνετε χρήση της εφαρμογής που δεν ζητάει κωδικούς πρόσβασης στο Taxis (https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012-telhkykl.do) ή να επιλέξετε την εφαρμογή που θα ζητήσει τους κωδικούς https://www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet.
Ποια είναι η επιβάρυνση που θα έχετε; Αν το αυτοκίνητο έχει κυκλοφορήσει πριν από τον Νοέμβριο του 2010, εξαρτάται από τον κυβισμό αλλά και την παλαιότητά του:
Για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση έως το 2000, ισχύουν τα ακόλουθα ποσά:


Για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση έως και το 2005, ισχύουν τα ακόλουθα ποσά:

Και τέλος, για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση έως τον Νοέμβριο του 2010, ισχύουν τα ακόλουθα ποσά:


 Τα καινούργια οχήματα (μετά τον Νοέμβριο του 2010) πληρώνουν τέλη με βάση τα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα όπως αναγράφονται στην άδεια. Έτσι, πολλαπλασιάζετε τα γραμμάρια με τα ακόλουθα ποσά:


Το υπουργείο Οικονομικών, έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών ώστε αυτά να γίνουν «δικαιότερα». Το πιο δίκαιο σημαίνει στην προκειμένη περίπτωση και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των παλαιότερων οχημάτων για «περιβαλλοντικούς λόγους». Επίσης, θα θεσπιστεί καινούργια κατηγορία, οχημάτων που θα κυκλοφορήσουν μετά τον Μάρτιο του 2020 καθώς για αυτά θα ισχύουν αυστηρότερες προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages