Προβληματισμός για την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προβληματισμός για την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου

Προβληματισμός για την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου

Share This
 Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες
Mε την συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων Χανδρινού, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων αλλά και άλλων συνδικαλιστών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 22-11-2019 στο Χανδρινού Πυλίας, με θέμα την απαράδεκτη τιμή του ελαιόλαδου.
Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες
Καμία ανοχή στα παιχνίδια των μεγαλοεμπόρων, με τις πλάτες ΚΑΠ-ΕΕ-Κυβερνήσεων, πάνω στην καμπούρα μας.Μετά την περσινή καταστροφική χρονιά με τον μικρομεσαίο αγρότη να πληρώνει για ακόμη μια φορά το μάρμαρο και να γίνεται μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργεία και περιφερειακά συμβούλια ρίχνοντας τις ευθύνες της συνειδητά αποτυχημένης δακοκτονίας ο ένας στον άλλο.
Η νέα κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων και πιστή στο «ευαγγέλιο» που λέγεται Κοινή Αγροτική Πολιτική(ΚΑΠ) της ΕΕ συνεχίζει την πορεία ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη.
Αφού κόπασαν τα πανηγύρια για την ¨ευεργετική¨ συμφωνία με τις ΗΠΑ και τους δασμούς που γλυτώσαμε και σταμάτησε  η «καραμέλα» των αυξημένων οξέων και της κακής ποιότητας του ελαιολάδου, ας μας εξηγήσουν που οφείλεται η φετινή εξευτελιστική τιμή;
Παράλληλα προειδοποιούμε την κυβέρνηση, με αφορμή τη συζήτηση για το ασφαλιστικό, να σταματήσει να πετάει δολώματα και να δοκιμάζει τις αντοχές. Δεν θα ανεχτούμε καμία νέα επιδρομή στις τσέπες μας.Κερδίσαμε το αφορολόγητο με 42 μέρες στα ΜΠΛΟΚΑ, ξέρουμε τον δρόμο.Θα μας βρουν μπροστά τους για το ασφαλιστικό.Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα απαντήσει δυναμικά στα σχέδια τους.
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συσπειρωθούν στους αγωνιστικούς συλλόγους,με μαζική συμμετοχή, με τα ΤΡΑΚΤΕΡ μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να  κερδίσουμε ότι μας ανήκει.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, σωματεία, στους μικρούς επαγγελματίες, στους συνταξιούχους και σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για αξιοπρεπή επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των εμπόρων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών τους στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα να κάνουν εμπορία και διακίνηση προϊόντων. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
  2. Κάλυψη του εισοδήματος των παραγωγών που χάθηκε λόγω της μεγάλης μείωσης των τιμών σε μια σειρά προϊόντων και των μεγάλων απωλειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, από την κακοκαιρία τις αρρώστιες και τις μεγάλες καταστροφές  από άγρια ζώα (αγριογούρουνα, τσακάλια) που  δεν αποζημιώνονται (γάλα, ελιές – λάδι, βαμβάκι, όσπρια, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, αιγοπρόβατα κ.ά.). Να γίνεται η αντιμετώπιση του δάκου στα ελαιόδενδρα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και να καταργηθεί το χαράτσι του 2% με το οποίο επιβαρύνονται οι παραγωγοί για τη δακοκτονία.
  3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το κατώτερο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
  4. Άμεση καταβολή όλων των αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κάλυψη και αποζημίωση των φετινών καταστροφών από τις βροχοπτώσεις κι άλλες αιτίες. Δραστική μείωση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι παραγωγοί ώσπου να αποζημιωθούν. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages