ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ 5G ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΑΣΧΗΜΑ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ 5G ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΑΣΧΗΜΑ...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ 5G ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΑΣΧΗΜΑ...

Share This
Δεν έχει τέλος ο… διασυρμός της Καλαμάτας με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της διακοπής της σύμβασης με την εταιρεία για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος 5G. Τα δημοσιεύματα με επικριτική προσέγγιση ολοένα και πιο χαρακτηριστικά στο εσωτερικό αλλά και το διεθνές πεδίο της ενημέρωσης. Κι εάν δεν ήταν τα Ελληνοτουρκικά όπως επισημαίνεται ίσως να ήταν και το πρώτο θέμα πανελλαδικά.
Να σημειωθεί εδώ πως η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι μία από τις πόλεις που έχουν καινοτομήσει και ήδη προχωρήσει δυναμικά σε μια σειρά από παρεμβάσεις και πολιτικές φιλικές προς την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.
Ξαφνικά μια πρώτη ανησυχία των πολιτών πήρε διαστάσεις και το τόσο έγινε… τόσοοο – με την ανησυχία να αγγίζει και την παραφιλολογία – στο άκουσμα της υλοποίησης αυτού του πιλοτικού προγράμματος. Κι εδώ είναι και το κυρίαρχο ζήτημα που οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών.
Φυσικά, οι ευθύνες της εταιρείας είναι βασικές αφού θα έπρεπε όλο το προηγούμενο διάστημα να έχει προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί κατάλληλα! Θα μπορούσε να γίνει και το πιο απλό, μια ημερίδα παρουσία επιστημόνων και όλων των εκπροσώπων των αρμοδίων αρχών που να παρουσιάζουν ενδελεχώς τι είναι το 5G και τι φέρνει στη ζωή μας και να απαντούν και στις αγωνίες που υπήρχαν και όλα αυτά να μεταδοθούν και να διαχυθούν ως πληροφόρηση στους πολίτες για να ξέρουν επακριβώς τι συμβαίνει.
Αντ’ αυτού επελέγησαν και μετά τη διόγκωση του θέματος συνεντεύξεις… κλειστού τύπου που στην πράξη δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Η επικοινωνιακή διαχείριση ήταν βασική προς την κατεύθυνση της πλήρους ενημέρωσης των πολιτών και για να μην λέει ο καθένας το… μακρύ και το κοντό του από την στιγμή που υπάρχουν και αρμόδιες ελεγκτικές και εποπτικές αρχές. Το κενό αυτό ήταν και καθοριστικό.
Όπως καθοριστική και από την άλλη στην απόλυτη… μπαχαλοποίηση και σε αυτό το διασυρμό που βιώνει η πόλη, είναι η απλή αναλογική. Σύμβουλοι με οπισθοδρομική λογική μας θύμισαν εποχές τύπου «νερό του Καματερού» και δεν άφησαν ούτε καν να περάσει η πρόταση να ξαναγίνουν μετρήσεις για να αποδειχθεί η πραγματικότητα. Δήθεν επηρεασμένοι από την… σύμβαση ή οτιδήποτε άλλο, σήμερα φαντάζομαι θα χαίρονται (;) με το να μας λένε “ψεκασμένους”, “οπισθοδρομικούς” ή θα χαίρονται με το να εξαρτούν το μέλλον της πόλης στα… πολιτικά παιχνίδια στο βωμό αποφάσεων που η κάθε δημοτική αρχή θα είναι ανήμποροι να αντιδράσουν στην “…κάθε παλαβομάρα ή σκοπιμότητα από την πλευρά της αντιπολίτευσης”, όπως γράφτηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages