Η διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G

Η διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G

Share This
Γράφει ο Παναγιώτης Χειλάς
Ύστερα από τα αλλεπάλληλα μηνύματα που λαμβάνουμε σχετικά με τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G πρέπει να αναφερθούν τα εξής:
1. Οι επιλογές τις οποίες εισηγήθηκε ο δήμαρχος και οι αντιπολιτεύσεις ήταν δύο. Η πρώτη επιλογή (γραμμή αντιπολιτεύσεων) τασσόταν υπέρ της διακοπής της σύμβασης πριν τη λήξη του συμβολαίου (με σκοπό να μην υφίσταται μονομερής δυνατότητα ανανέωσης από τη Wind βάσει της ισχύουσας σύμβασης) και η δεύτερη επιλογή (γραμμή δημάρχου) τασσόταν υπέρ της μη ανανέωσης της σύμβασης μετά τη λήξη της τις αμέσως επόμενες ημέρες (με σκοπό να μην γίνει καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά της εταιρείας).
 Δεν υπήρξε καμία εισήγηση ΥΠΕΡ της συνέχισης της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος 5G, όπως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών από τη δημοτική αρχή παρά τις συνεχείς και αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των δημοτών της Καλαμάτας.
2. Η διοικούσα αρχή (δήμαρχος και αντιδήμαρχοι) ισχυρίστηκαν ότι τάσσονται υπέρ της “ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ” της σύμβασης, διότι δεν έχουν ακόμα στοιχεία από το Δημόκριτο για να μπορέσουν να αποφανθούν για την ασφάλεια ή όχι της νέας τεχνολογίας. Η απάντηση είναι:
ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ τέτοια στοιχεία!
α) το βαν του Δημόκριτου (που βρίσκεται παρκαρισμένο ακριβώς έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) σύμφωνα με τον κ. Διονυσόπουλο (που ήταν παρών χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ) πραγματοποιεί μετρήσεις στο φάσμα από 0 GHz έως 6 GHz. Η τεχνολογία 5G εκπέμπει σε χαμηλές (700 MHz), υψηλές (3,5 GHz) και πολύ υψηλές (> 26 GHz ή αλλιώς “mmWave”) Η/Μ συχνότητες. Αυτό σημαίνει ότι ο εξοπλισμός του βαν μετράει την ακτινοβολία ΟΛΩΝ σχεδόν των κεραιών της Καλαμάτας, γιατί ΟΛΕΣ εκπέμπουν σε αυτό το φάσμα και όχι τη ζώνη (πιθανής) επικινδυνότητας. Να το πούμε πιο απλά. Επιθυμείς να μετρήσεις την παράνομη ταχύτητα στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αθήνας και λες στην τροχαία: “πάρε αυτό το ραντάρ που μετράει από 0 km/h έως 80 km/h και κόψε κλήσεις σε όσους παρανομούν”.  Αυτός που θα περάσει με 200km/h δεν θα καταγραφεί από το ραντάρ αυτό, γιατί απλά το ραντάρ αυτό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για να μετρήσει το ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΟΡΙΟ ταχύτητας. Δεν μετράει το φάσμα της παρανομίας!
β) ο Δημόκριτος (εάν οι μετρήσεις γίνονταν σωστά στο κατάλληλο φάσμα > 26 GHz) θα έδινε στοιχεία για το χρόνο εκπομπής και ισχύος της μετρούμενης Η/Μ ακτινοβολίας. ΔΕ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ότι η τεχνολογία είναι ασφαλής ή ΜΗ ασφαλής για τους ανθρώπινους ιστούς και τις πιθανές βιολογικές αλλοιώσεις – επιδράσεις!
Όποιος παραπονιέται για τη μη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος 5G, να αναλογιστεί ότι όταν ψηφίζει ανθρώπους με έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων η απάντηση που θα λαμβάνει πάντα θα είναι:
“Αναμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν τι να κάνουμε, εμείς δεν ξέρουμε από αυτά”.
Και οι ειδικοί μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις και λένε την άποψή τους κατά το δοκούν, διότι οι διοικούντες δεν θα είναι ποτέ σε θέση να κρίνουν εάν αυτό που ακούνε είναι σωστό ή λάθος. Με το καλό το 2020
Ο Χειλάς Παναγιώτης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages