Κακοκαιρία: Κινητοποιήσεις καταγραφών από την Π.Ε. Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κακοκαιρία: Κινητοποιήσεις καταγραφών από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Κακοκαιρία: Κινητοποιήσεις καταγραφών από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Share This
Μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στις 20/11/19, στη δημοτική ενότητα Αρφαρών και δημοτική ενότητα Θουρίας Δήμου Καλαμάτας, στις κοινότητες Σολάκι, Πεύκο, Σιάμου, Κατσαρού, Καλυβίων, Μερόπης, Σκάλας και Τσουκαλαίϊκων Δήμου Οιχαλίας, αλλά στο Δήμο Τριφυλίας στις περιοχές Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Τερψιθέας, Αγίας Κυριακής, δημιουργήθηκαν πλημμύρες, κατολισθητικά φαινόμενα και ζημιές σε βασικές υποδομές Δήμων και ιδιωτών.
Δημιουργήθηκε, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων κατάκλιση καλλιεργούμενων εκτάσεων, κυρίως ελαιώνων και ασκεπών βοσκήσιμων περιοχών, ενώ οι ζημιές στο βασικό επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο των περιοχών είναι σημαντικές.
Άμεσα, υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και ενεργοποιώντας υπάρχουσα εργολαβία αντιμετώπισης ζημιών, στάλθηκαν μηχανήματα έργου στις περιοχές Αριοχωρίου, Πηδήματος και Αγίου Φλώρου, τα οποία συνεχίζουν και σήμερα στην περιοχή Ασπροπουλιάς καθαρίζοντας τον ποταμό Άρι και ρέματα, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των συσσωρευμένων υδάτων και διευκόλυνσης της απορροής. Επιπλέον μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας εργάστηκαν στην περιοχή της Βαλύρας καθαρίζοντας μικρά ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους απομακρύνοντας τον κίνδυνο καταστροφής οικιών και αποκαθιστώντας τις προσβάσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης.
Σήμερα αρμόδια κλιμάκια των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτύπωση των ζημιών. Διαπιστώθηκε στην περιοχή των δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας ότι το νερό που είχε κατακλίσει τις αγροτικές περιοχές έχει εν μέρει υποχωρήσει ενώ παρατηρήθηκαν ήπιες ζημιές στον ελαιόκαρπο από χαλαζόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages