ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Share This
ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΡΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Οι βροχές και οι καταιγίδες δεν λένε να κοπάσουν και οι επόμενες ώρες μέχρι αργά το βράδυ θα είναι δύσκολες για πολλές περιοχές της χώρας. Η Πέμπτη θα είναι η δύσκολη μέρα για την Αττική σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ. Στο μάτι της κακοκαιρίας είναι σήμερα η Πελοπόννησος και η δυτική Ελλάδα. Εντυπωσιακές είναι οι καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου σε διάστημα 3 ωρών (06:50 – 09:50) έπεσαν 104 χιλιοστά βροχής. Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται οι 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 20/11, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. 
Σύμφωνα πάντα με το meteo.gr αυτή την ώρα βρέχει έντονα σε: Κυπαρισσία, Μεγαλόπολη, Φιλιατρά όπου πλημμύρισαν δρόμοι, Λαγκάδια, Σίνδο, Κιλκίς και Νέα Μηχανιώνα. Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 10:00 το πρωί έχουν καταγραφεί 3.500 κεραυνοί εντός της Ελληνικής επικράτειας. 
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το έντονο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Η σφοδρότητα της βροχόπτωσης έφερε στα όριά τους χειμάρρους και ρέματα, με την κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται βοριοδυτικά της Καλαμάτας από Θουρία, Αρφαρά μέχρι και το Δήμο Οιχαλίας, σε Σάμιου και Κατσαρού. Μάλιστα χρειάστηκε να διακοπή και η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό λόγω υπερχείλισης σε διάφορα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages