Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας

Share This
Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με θέμα:«Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019 – 2020 (πλημμύρες – χιονοπτώσεις)». Τη συνεδρίαση προλόγισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αναφέροντας ότι το ΣΤΟ συνεδριάζει με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής αλλά και των νέων Προέδρων και Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα μνημόνια ενεργειών που αφορούν τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις συμπληρώνοντας ότι «παρόλο που η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τον κύριο ρόλο, ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια μιας έκτακτης ανάγκης εξ αιτίας ενός φυσικού φαινομένου, δηλαδή, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση». 
Συντονιστής ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Μπάκας, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Τοπικών Κοινοτήτων Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, του Λιμεναρχείου, της 120 ΠΕΑ, του 9ου Συντάγματος Πεζικού, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, εθελοντικές ομάδες, υπηρεσιακά στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου. Μετά τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, κατεγράφησαν οι ανάγκες και σύντομα θα δρομολογηθούν όποιες επεμβάσεις δεν έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages