Ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Λ. Λιάππα για την μεταφορά και φιλοξενία μεταναστών στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Λ. Λιάππα για την μεταφορά και φιλοξενία μεταναστών στην Καλαμάτα

Ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Λ. Λιάππα για την μεταφορά και φιλοξενία μεταναστών στην Καλαμάτα

Share This
Την σύγκληση άμεσα έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων προκειμένου να καθοριστεί από κοινού η στάση του Δήμου Καλαμάτας, σε ενδεχόμενο σχεδιασμού της κυβέρνησης για μεταφορά και φιλοξενία μεταναστών στην Καλαμάτα, ζήτησε με ερώτηση του στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε» Λεωνίδας Λιάππας.
Σε άλλη ερώτηση του ο κ. Λιάππας, με αφορμή την τελευταία κλοπή τροχών από Ε.Ι.Χ. που πραγματοποιήθηκε στο νότιο παρκινγκ του Νέδοντα όπου σταθμεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι δωρεάν τα αυτοκίνητά τους, επεσήμανε την ανάγκη , για την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας, ο Δήμος να προβεί στην επαρκή φωταγώγηση δρόμων, παρκινγκ και παιδικών χαρών κλπ.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Λεωνίδα Λιάππα.
 1η Ερώτηση
Προς το Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο.
Θέμα: «Μεταφορά και φιλοξενία μεταναστών στην Καλαμάτα»
«Κύριε Δήμαρχε,
Παρακολουθώντας την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το μείζον θέμα της μεταφοράς μεταναστών και  προς την περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και την ομόφωνη απόφαση που εξέφρασαν οι Περιφερειάρχες, στην συνάντηση που είχαν με τους συναρμόδιους υπουργούς, να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας.
Ερωτάτε και ζητείται να απαντήσει  ο κ. Δήμαρχος στα εξής:  
  1. Συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την μεταφορά μεταναστών και η Καλαμάτα;
  2. Εάν ναι, σε ποιο χώρο θα φιλοξενηθούν για πόσο χρονικό διάστημα και σε ποιον αριθμό θα ανέλθουν οι φιλοξενούμενοι;
Τέλος, ζητώ από τη δημοτική αρχή και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν η Καλαμάτα συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά και φιλοξενία μεταναστών να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των παραγωγικών φορέων του Δήμου για να καθορίσουμε από κοινού την στάση μας.»
2η Ερώτηση
Προς το Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο.
Θέμα: «Εμπέδωση ασφάλειας των πολιτών»
«Κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή την τελευταία κλοπή τροχών από Ε.Ι.Χ. που πραγματοποιήθηκε στο νότιο παρκινγκ του Νέδοντα όπου σταθμεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι δωρεάν τα αυτοκίνητά τους, επισημαίνω ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής έχει αυξηθεί. Εάν αυτά συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης μας δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία να διαθέτει κάποιος για να καταλάβει πως αισθάνονται οι υπερήλικες που κατοικούν μόνιμα στις απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου μας.
Γνωρίζω βέβαια ότι αρμοδιότητα δεν έχει ο Δήμος ως προς την αστυνόμευση και την επιβολή του νόμου, όμως μπορούμε να καταστούμε σημαντικός βραχίονας πίεσης προς την εκτελεστική εξουσία ώστε να επανδρωθούν τα αστυνομικά τμήματα με το ανάλογο προσωπικό, καθώς επίσης και να παράσχουμε οποιαδήποτε διευκόλυνση μας ζητηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση.
Επίσης, για την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας, ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να προβεί στην επαρκή φωταγώγηση δρόμων, παρκινγκ και παιδικών χαρών κλπ.
Κατόπιν τούτων ερωτώ τον κ. Δήμαρχο:
Σε τι ενέργειες θα προβείτε για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος;
Και σε πόσο χρόνο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί σας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages