Ομιλία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ομιλία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα

Ομιλία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα

Share This
Με λαμπρότητα και από μιά σειρά εκδηλώσεων θα εορτασθεί αύριο 3 Οκτωβρίου 2019, η μνήμη του Αγίου Διονυσίου Πολιούχου των Αθηνών και Προστάτου του Δικαστικοῦ Σώματος. 
Ο εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στο Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ώρα 8,30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, ο οποίος και θα προστεί ευχαριστήριας Δοξολογίας για την 33η επέτειο καθιέρωσης του εορτασμού. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από το Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Νικόλαο Σαλάτα.
Στις 11 π.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση στην αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. κ. Αγγελική Λαϊνιώτη  εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κων/νος Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτριος Βερβεσός.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Τά ανθρώπινα δικαιώματα στή διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας».
Συντονιστής θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Εφέτης κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, ενώ το κλείσιμο εορτασμού της επετείου για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» θα κάνει η Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Εμμανουέλα Πανοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages