Χαρίτσης: “Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαρίτσης: “Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα”

Χαρίτσης: “Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα”

Share This
Ερώτηση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για το στρατόπεδο  Καλαμάτας-9ο Σύνταγμα Πεζικού κατέθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι “η συζήτηση για την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών υπηρεσιών στο νομό Μεσσηνίας έχει ξεκινήσει σχεδόν προ 20ετίας”, ενώ ειδικότερα για το στρατόπεδο  “Παπαφλέσσα”, αναφέρει πως η λειτουργία του “έχει απασχολήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εδώ και δεκαετίες, δεδομένου και του μικρού αριθμού στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό”.
Ο Αλ. Χαρίτσης ζητά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας του στρατοπέδου, ρωτώντας, μάλιστα, αν θα εφαρμόσει το σχέδιο του 2018 για την ανασυγκρότηση των στρατοπέδων και στρατιωτικών υπηρεσιών του νομού Μεσσηνίας.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι “μέχρι το 2017, η τύχη του στρατοπέδου “σκόνταφτε” στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ.”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επιπλέον να μάθει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, στην περίπτωση που δεν ανασταλεί η παύση λειτουργίας του στρατοπέδου, αν σκοπεύουν “να προχωρήσουν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής, αλλά και τη δημοτική αρχή με στόχο να διερευνηθούν οι τρόποι αξιοποίησης του στρατοπέδου και των εγκαταστάσεών του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages