Στη Βουλή φέρνει την καθυστέρηση της κύρωσης των δασικών χαρτών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στη Βουλή φέρνει την καθυστέρηση της κύρωσης των δασικών χαρτών

Στη Βουλή φέρνει την καθυστέρηση της κύρωσης των δασικών χαρτών

Share This
Ερώτηση για την καθυστέρηση της κύρωσης των δασικών χαρτών στο νομό Μεσσηνίας απηύθυνε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι “η  κύρωση δασικών χαρτών έχει απαιτηθεί συνταγματικά από το 1975, ωστόσο η υλοποίησή τους παρέμεινε στα χαρτιά εξαιτίας της χρόνιας ολιγωρίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”. Μάλιστα, “ως το 2015 είχαν κυρωθεί δασικοί χάρτες μόλις στο 1% της χώρας”, σύμφωνα με τον ίδιο.
Στο νομό Μεσσηνίας, και ύστερα από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, “την τελευταία διετία κυρώθηκαν πάνω από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα δασικών χαρτών”, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που έδωσε τη “δυνατότητα αποκατάστασης του κράτους δικαίου και στον αγροτικό χώρο, ενώ με την τροποποίηση χρήσεων δασικών εκτάσεων για αγροτικούς σκοπούς, εκχερσώσεις και καλλιέργειες δημόσιων δασικών εκτάσεων, επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα”.
Σήμερα στο νομό Μεσσηνίας εκκρεμούν περί τις 16.000 αιτήσεις ενστάσεων, ωστόσο μέχρι σήμερα η διαδικασία επέτρεψε το χαρακτηρισμό σχεδόν του 90% της έκτασης του νομού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις επίλυσης προβλημάτων, τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για το κράτος, που εκκρεμούσαν για περισσότερα από 50 χρόνια.
Ο Αλ. Χαρίτσης ζητά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να απαντήσει “σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση της εξέτασης των 16.000 ενστάσεων επί των δασικών χαρτών και να ολοκληρωθ εί το έργο που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016”.
Ακόμη, ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν θα προβεί σε “νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι που δεν έχει συμβεί από το 2003”, όπως αναφέρει, “ή έστω στην υπογραφή 2ετών συμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δραματική υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Επιτροπών εξέτασης των ενστάσεων επί των κυρωμένων δασικών χαρτών, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη ανανέωσης των οκτάμηνων συμβάσεων προσωπικού που έχουν λήξει στην περιοχή της Μεσσηνίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages