Αντιδράσεις για την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Δημήτρη Κουκούτση - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Αντιδράσεις για την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Δημήτρη Κουκούτση

Αντιδράσεις για την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Δημήτρη Κουκούτση

Share This
Έντονη είναι η αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων για την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Δημήτρη Κουκούτση.
Σε σχετικά δελτία τύπου αναφέρουν:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
«Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, η δημοτική αρχή έκανε τις επιλογές της, τις οποίες με δημοκρατική ευθύνη αποδεχόμαστε, ως αναφαίρετο δικαίωμα της.
Όμως η επιβεβαίωση της συζητούμενης συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καταρρίπτει τα επιχειρήματα του Δημάρχου Καλαμάτας, πως επιθυμεί τη συνέργεια των δημοτικών παρατάξεων σε προοδευτική αναπτυξιακή κατεύθυνση προς όφελος του δήμου. Αποδεικνύει επίσης τις προεκλογικές συμφωνίες, που έγιναν κάτω από το τραπέζι και παρέμειναν στο παρασκήνιο μέχρι χθες. Η τήρηση αυτής της συμφωνίας, οδήγησε προφανώς τον Δήμαρχο στην κίνηση αυτή, διότι με τον νόμο Θεοδωρικάκου, δεν την χρειαζόταν.
Δεν κάνουμε τους δικαστές, ούτε ακολουθούμε λαϊκίστικες μεθόδους, αλλά η συμπόρευση με πρόσωπα που βρέθηκαν (έστω για χρονικό διάστημα) απέναντι στην δημοκρατική λειτουργία, είναι απαγορευτική για μας.
Είναι πλέον φανερό πως η πορεία του δήμου αποκτά έντονα συντηρητικά χαρακτηριστικά και οι οποίες επιλογές γίνονται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Η δημοτική αρχή οφείλει να διοικήσει τον δήμο, σύμφωνα με όσα υποσχέθηκε στους πολίτες.
Η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα η μείζονα, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις της, οι καλές προθέσεις που επιδεικνύει μάλλον «χρησιμοποιούνται».
Για την παράταξη μας είναι ξεκάθαρο, η θέση μας αταλάντευτη, η εκφορά του λόγου μας νηφάλια. Η υπεράσπιση της προοπτικής του δήμου, η ανάδειξη των ζητημάτων, η εξωστρέφεια, η αποκάλυψη των προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων, η διεκδίκηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα η εμμονή στην κατάθεση δημιουργικών προτάσεων, η συνεργασία με τις δημιουργικές δυνάμεις αποτελούν προτεραιότητες για εμάς.
Ήδη σε μόνο δυο συνεδριάσεις, έχομε αναδείξει πολλά και σημαντικά θέματα, που απαιτούν άμεσες λύσεις.»
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
«Ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας συμπορεύτηκε με υπόδικο ακροδεξιό πρώην βουλευτή της ΧΑ»
«Τουλάχιστον ο νέος δήμαρχος μας βγάζει από τον κόπο να ψάχνουμε τίτλο. Μία απλή περιγραφή της πολιτικής πραγματικότητας που έχει πλέον σχηματιστεί στο δήμο Καλαμάτας είναι αρκετή. 

Το δεύτερο καλό με τις επιλογές του δημάρχου είναι ότι δικαιώνει όσους προδίκαζαν αυτά που συμβαίνουν τώρα αλλά και επιβεβαιώνει όλες τις εικαζόμενες συμφωνίες που έγιναν κάτω από το τραπέζι. Η περίφημη συνεργασία για την οποία όλες οι παρατάξεις ρητόρευαν πριν τις εκλογές έπρεπε να διαμορφώνεται με δημόσιες πολιτικές συμφωνίες βάση των οποίων θα έκριναν οι πολίτες ποιον θα ψηφίσουν. Αντίθετα αποδεικνύεται ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό συγχέει την συνεργασία με την συναλλαγή. Ανταλλάσσουν θέσεις και αξιώματα με ψήφους και στηρίξεις ικανοποιώντας τις προσωπικές τους ατζέντες. Αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα στο δήμο Καλαμάτας, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι μία τραγική διαστρέβλωση της έννοιας της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει όμως να μας κάνει εντύπωση, ειδικά από ανθρώπους που συμπορεύονται με την ακροδεξιά. Προφανώς ο Κος Βασιλόπουλος και όσοι συνεργάζονται μαζί του προτιμούν να στηριχθούν στην ακροδεξιά και όχι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που μέχρι τώρα διαψεύδει όλα τα καταστροφολογικά σενάρια ακυβερνησίας, ψηφίζοντας με γνώμονα την λογική και το δημόσιο συμφέρον και όχι με βάση πολιτικές επιδιώξεις. 

Βέβαια ο νυν Δήμαρχος δεν θα είχε και άλλη επιλογή. Για να ανοίξει η πόρτα της εξουσίας του Δήμου Καλαμάτας έπρεπε να κρυφτούν πίσω του κι άλλες παρατάξεις. Μία παράταξη μπήκε και βγήκε – αν και με απώλειες -,  μια παράταξη μπαινοβγαίνει κατά το δοκούν και η τελευταία παράταξη μπήκε από το ακροδεξιό παράθυρο. 
Τέτοιες συμφωνίες πάντα θα εκθέτουν τη Δημοτική αρχή.

Το τρίτο καλό με τις επιλογές του Δημάρχου είναι ότι δικαιώνει την επιλογή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά του Τόπου μας. Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής είναι «προϊόν» της ανάγκης μας να ζήσουμε σε ένα Τόπο που εξελίσσεται, που κάνει πράξη την μετάβαση στο οραματικό αύριο, που θα γίνει Τόπος αναφοράς για εμάς και τα παιδιά μας. Δικαιώνει την επιλογή μας να μην αφήσουμε αυτό το αύριο στα χέρια ιδιοτελών πολιτικών καριέρας, καιροσκόπων και υποκριτικά μετανιωμένων ακροδεξιών. Δικαιώνει την επιλογή μας να ξενυχτάμε για να μελετάμε, να ετοιμάζουμε προτάσεις, να παρεμβαίνουμε, να μαθαίνουμε, να ελέγχουμε και κυρίως για να παλεύουμε αυτό το αύριο να μην είναι απλά καλύτερο από το χτες αλλά να είναι το αύριο που μας αξίζει. Και σίγουρα στην πόλη δεν αξίζει υποκρισία και φασισμός.»
ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
«Η επιλογή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να προχωρήσει τελικά στην ανοιχτή συνεργασία και να τοποθετήσει σε θέσεις νομικών προσώπων τον πρώην χρυσαυγίτη υπόδικο βουλευτή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Δ. Κουκούτση, αποτελεί βαρύ πλήγμα στην Δημοκρατία  αλλά και τοπικά αποτελεί προσβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που προσφάτως εκλέχτηκε με την βούληση του καλαματιανού λαού. Είναι πανελλήνια αρνητική πρωτοτυπία η ανοιχτή συνεργασία με υπόδικο πρώην βουλευτή ναζιστικής οργάνωσης και  αναρωτιόμαστε ποια «προγραμματική σύγκλιση» οδήγησε στην πλειοδοσία παραχώρησης τόσων θέσεων.
     Η παράταξή μας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» αντέδρασε αμέσως και καταδίκασε την αδιανόητη ενέργεια της νέας δημοτικής αρχής. Επιβάλλεται η συσπείρωση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, σε διαρκή αγώνα αποτροπής της επικράτησης του ακροδεξιού άξονα και της λογικής του στη διοίκηση της πόλης μας.
    Θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε όπως και την προηγούμενη περίοδο με συνεχείς  παρεμβάσεις και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τα συμφέροντα των πολιτών, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αναπτυξιακή οικολογική προοπτική  του Δήμου μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages