Πάγια ρύθμιση : Τι θα προβλέπει για οφειλές στην εφορία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πάγια ρύθμιση : Τι θα προβλέπει για οφειλές στην εφορία

Πάγια ρύθμιση : Τι θα προβλέπει για οφειλές στην εφορία

Share This
«Ναι» υπό προϋποθέσεις φαίνεται ότι λένε οι θεσμοί στην νέα πάγια ρύθμιση που θα λειτουργήσει με εισοδηματικό κόφτη για υποχρεώσεις που θα γεννηθούν από την 1/1/2020.
Η νέα πάγια ρύθμιση θα ψηφιστεί μεν με το νέο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών πριν το τέλος Οκτωβρίου αλλά θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση από το 2020.

Η πάγια ρύθμιση

Ειδικότερα μέσω της νέα πάγιας ρύθμισης οι τρέχουσες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως 24 δόσεις (αντί για 12 μήνες σήμερα) και έως 48 για τις έκτακτες (πχ. φόρο κληρονομιάς, πρόστιμα) φτάνει οι οφειλές αυτές να έχουν «γεννηθεί» από /1/1/2020.
Αυτό σημαίνει ότι αν και η νέα πάγια ρύθμιση θα θεσμοθετηθεί από φέτος, δεν θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης των τρεχουσών φετινών υποχρεώσεων πάνω από αυτές που επιτρέπει η σημερινή πάγια ρύθμιση.
Ο όρος αυτός τέθηκε επιτακτικά από τους δανειστές καθώς αν οι 24 έως και 48 δόσεις άρχιζαν να ισχύουν από φέτος ήταν πολύ πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων.
Τούτο διότι μαζί με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές μέχρι και 31/12/2018 θα έδιναν σε ένα μεγάλο αριθμό φορολογουμένων τη δυνατότητα να μεταφέρουν την πληρωμή παλιών και καινούργιων φορολογικών οφειλών στο απώτερο μέλλον.

Ο εισοδηματικός «κόφτης»

Για να αποτραπεί κάτι τέτοιο για το 2020  – όταν η νέα πάγια ρύθμιση μπει σε εφαρμογή – οι δανειστές εξασφάλισαν ότι η νέα ρύθμιση θα δανείζεται στοιχεία από αυτή των 120 δόσεων όπως το εισοδηματικά κριτήριο.
Πιο συγκεκριμένα ο ανώτατος αριθμός των 24 έως και 48 δόσεων θα είναι διαθέσιμος μόνο για τα εισοδήματα μέχρι και 10.000 ευρώ ανεξαρτήτως ύψους οφειλής .
Για μεγαλύτερα εισοδήματα θα υπάρχει ένα περιοριστής δόσεων ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής και από κάποιο ύψος εισοδήματος και πάνω ο οφειλέτης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages