ΤΟ ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου τρέχει να προλάβει το νέο έτος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου τρέχει να προλάβει το νέο έτος

ΤΟ ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου τρέχει να προλάβει το νέο έτος

Share This
Αφού έχει περάσει από… σαράντα κύματα και η κατάσταση είναι ακόμη στην αναμονή η κυβέρνηση φαίνεται δρομολογεί τη λύση για το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου!!!
Με μια τροπολογία που περιλαμβάνεται στο “μίνι” νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα, μεταξύ άλλων διακρίνει κανείς το σημείο “8” και τη μεταφορά αρμοδιότητας “…στην Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου για έργα αρμοδιότητας της οικείας Περιφέρειας, όταν έχει εκδοθεί σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου”, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του ΣΔΙ των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Δείτε αναλυτικά τι σημειώνει το airetos.gr:
Δεκατέσσερα (14) διαφορετικά ζητήματα των Αιρετών και των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ρυθμίζει εκπρόθεσμη πολυτροπολογία, που ουσιαστικά αποτελεί ένα “μίνι”Νομοσχέδιο, κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.
Οι διατάξεις της (όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες, εξίσου σημαντικότατες, αυτοδιοικητικές ρυθμίσεις που ήδη περιελάμβανε το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιοδεν έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Είναι δε άγνωστη η θεσμική γνώμη των αρμόδιων οργάνων εκπροσώπησης της Αυτοδιοίκησης επί του περιεχομένου τους, καθώς ούτε αυτή τη φορά προκύπτει να τους εστάλη επισήμως για την παροχή γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages