Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Share This
Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Michael Dorn, Σύμβουλο Οικονομικών Υποθέσεων, τον κ. Andrea Kehrbach, Σύμβουλο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την κα Doris Tippmann, Σύμβουλο Οικονομικών, πραγματοποίησε  ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και μέλη της Διοίκησης. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας παρέστη η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κα. Ελένη Αλειφέρη, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι start up’s επιχειρήσεων στη Μεσσηνία.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της περσινής επίσκεψης του Πρέσβη της Γερμανικής Πρεσβείας κΓενς Πλότνερ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενόψει της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Μεσσηνία ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Επίκεντρο της ενημερωτικής επίσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, παιδεία.
Ο νέος Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων κ. M. Dorn επικεντρώθηκε στις εξαγωγές των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων και στις προοπτικές ανάπτυξης της μεταξύ μας συνεργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην 85η ΔΕΘ 2020, όπου η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα και στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να συνδιοργανώσουν από κοινού με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου εκδηλώσεις με επίκεντρο, κυρίως, τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και στη συνδιοργάνωση του Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο “Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία”, στις 18 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο οποίο μας προσκάλεσαν να συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία μεσσηνιακών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά μας αναφερθήκαμε στις παραδοσιακά στενές και ιδιαίτερα πολύπλευρες σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γερμανία. Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, υποδομών, τουρισμού, επενδύσεων και παιδείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας και στη συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί στην εκπαίδευση στον κλάδο του τουρισμού και τον αγροτικό τομέα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages