ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Share This
Η επισήμανση ότι το στρατόπεδο Κορίνθου δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες, καθώς οι υποδομές του έχουν φθάσει στα όριά τους, καθώς και το αίτημα για ισοκατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, διατυπώνονται –μεταξύ άλλων- στο ψήφισμα που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Το σώμα, μετά από εκτεταμένη συζήτηση κατά την συνεδρίασή του χθες Πέμπτη, έκανε αποδεκτό το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Στην 2η/2019 Συνεδρίασή του, της 26ης/9/2019 και με αφορμή την αύξηση της ροής προσφύγων / μεταναστών και την προσωρινή εγκατάστασή τους στο στρατόπεδο Κορίνθου, ψηφίζει:
1. Εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τη διαπιστωμένη ανετοιμότητα της χώρας και την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
2. Ζητεί από την κυβέρνηση:
α. Να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πολιτική ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.
β. Να υπάρξει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλες τις  Περιφέρειες της χώρας
γ. Να γίνεται συνεχής ενημέρωση, να ζητείται η άποψη των Δήμων και των Περιφερειών και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη  της τοπικής κοινωνίας στην περίπτωση εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών.
δ. Να σταματήσει η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου, γιατί έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητές του για επιπλέον φιλοξενία, και
3. Θεωρεί ότι  είναι δεδομένη η διάθεση των τοπικών κοινωνιών μας και της Περιφέρειάς μας για έκφραση αλληλεγγύης, συμβοήθειας και ουσιαστικής στήριξης στους μετανάστες / πρόσφυγες αρκεί να υπάρξει η αναγκαία προγραμματισμένη εθνική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages