Ευρεία συνάντηση για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ευρεία συνάντηση για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Ευρεία συνάντηση για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

Share This
Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Με τον Υπουργό συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν στα μεγάλα έργα υποδομών της Μεσσηνίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το έργο του δρόμου «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη», έπειτα και από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις φορέων και βουλευτών γύρω από το θέμα. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών για την Μεσσηνία και βρίσκεται ψηλά στο ενδιαφέρον της μεσσηνιακής κοινωνίας.
Κατά την συζήτηση, δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία των δύο (2) προσεγγίσεων που προτείνονται: αφενός της παραλιακής χάραξης του δρόμου και αφετέρου της νέας χάραξης που προτάθηκε.
Δεδομένης της υψηλής σημασίας του έργου αυτού και της ανάγκης για την άμεση δρομολόγηση της υλοποίησής του, ο κ. Μαντάς πρότεινε να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα υπό τον Υπουργό, μια συνάντηση εργασίας με τους Βουλευτές Μεσσηνίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους Δημάρχους των εμπλεκόμενων Δήμων και την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής θα γίνει εφικτό να αναλυθούν διεξοδικά τα ζητήματα των δύο (2) προσεγγίσεων και να κατατεθεί προς την Κυβέρνηση μια κοινά αποδεκτή επιλογή για την κατασκευή του έργου.
Πέραν των ανωτέρω θεμάτων, συζητήθηκε το σχέδιο για την κατασκευή του οδικού άξονα «Τσακώνα-Καλό Νερό», ενός έργου υποδομής που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη της δυτικής Μεσσηνίας. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να γίνει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης του Υπουργού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Υπουργός για την περαιτέρω ανάπτυξη του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας. Λόγω της μεγάλης αύξησης της επιβατικής κίνησης που παρουσιάζει κάθε χρόνο, το εν λόγω αεροδρόμιο είναι σε θέση να προσελκύσει από μόνο του σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε αφενός να αναβαθμιστούν οι υποδομές του και αφετέρου να καταστεί ένα από τα πιο αναπτυγμένα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Κλείνοντας ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Υπουργό ότι τα τρία αυτά εμβληματικά έργα είναι σημαντικό να διεκδικηθούν, να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν εντός της τρέχουσας τετραετίας. Και τα τρία μαζί διαμορφώνουν τον βασικότερο άξονα ανάπτυξης της περιοχής, τόσο σήμερα όσο και στο διηνεκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages