Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020

Share This
Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 χτύπησε και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου .
Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε , ο Σεβ. Μητροπο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο 4ο Λύκειο και στα 4ο και 6ο Γυμνά­σια, καθώς και στα εκπαιδευτήρια «Μπουγά» της Καλαμάτας.
Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, με υγεία και πρόοδο στα παιδιά. Τόνισε δε ότι η γνώση αποτελεί ισχυρό εφόδιο για τον άνθρωπο, διαμορφώνει χαρακτήρα και είναι ισχυρό όπλο στην έξοδο για το στίβο της ζωής.
Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Ανα­­στα­­­σό­πουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, εκ­πρό­σωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.
Τον Αγιασμό στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 2ο και 5ο Λύκειο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανο­σιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και ευχήθηκε σε όλους για μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.
Ο Δήμαρχος παρευρέθη στην τελετή του αγιασμού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά:
• Στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είπε στα παιδιά τα εξής, στο πλαίσιο σύντομου χαιρετισμού του: «Να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή, δημιουργική, γεμάτη επιτυχίες, αλλά να είναι και ευχάριστη για εσάς. Η γνώση και το παιχνίδι είναι απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξή σας, οπότε παίζουμε και διαβάζουμε, διαβάζουμε και παίζουμε.
Να ακούτε τους γονείς σας. Να εμπιστεύεστε τους δασκάλους σας. Να μας μάθετε και εμάς να κρατάμε την πόλη μας καθαρή, να κάνουμε ανακύκλωση. Να φροντίζετε και να αγαπάτε το σχολείο σας.
Και να μην ξεχάσετε να κάνετε πολλούς φίλους και να περνάτε όμορφα».
Ο κ. Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε τους δασκάλους και τους γονείς πως η πόρτα του γραφείου του ιδίου και των συνεργατών του θα είναι ανοιχτή για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στα σχολεία.
• Στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Μετά το πέρας του αγιασμού, τον οποίον τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από κληρικούς, ο Θ. Βασιλόπουλος είπε στις μαθήτριες και τους μαθητές τα ακόλουθα: «Να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή, δημιουργική, γεμάτη επιτυχίες.
Επιλέξτε τη γνώση. Είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να σας το πάρει. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει. Επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε καλύτερα. Όχι την εύκολη λύση· τη δύσκολη, που είναι και χρήσιμη. Συμβουλευτείτε τους γονείς σας. Αυτοί θέλουν το καλό σας περισσότερο από τον καθένα. Εμπιστευτείτε τους καθηγητές σας, αυτοί ξέρουν και θέλουν να σας κατευθύνουν σωστά. Να γίνετε χρήσιμοι άνθρωποι για εμάς για την κοινωνία μας. Να κάνετε καλύτερο τον κόσμο.
Καλή χρονιά και να είστε βέβαιοι ότι εμείς, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας, θα είμαστε πάντα παρόντες».
Επίσης, ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή αγιασμού στο 4ο ΕΠΑΛ και στο 6ο Γενικό Λύκειο, καθώς και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου απηύθυνε χαιρετισμούς, εκφράζοντας ευχές προς τα παιδιά, τους διδάσκοντες, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες με την ευκαιρία ενάρξεως της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 και διαβεβαιώνοντας για τη μέριμνα του Δήμου στα θέματα αρμοδιότητάς του για τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages